Cartofi inveliti in bacon. Afla cum sa ii prepari la cuptor, care este lista cu ingrediente, dar si care este secretul pentru ca acestia sa iasa crocanti. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a face aceasta reteta.
- 1 kg cartofi mici
- 250 g bacon
- sare
- piper
- oregano (optional)
- cimbru (optional)
Reteta cartofi inveliti in bacon. Cum sa ii prepari si ce pasi sa urmezi
Dupa cum am mentionat si la capitolul ingrediente, pentru a face aceasta reteta ai nevoie de niste cartofi mai mici, deoarece va trebui sa ii invelesti in bacon foarte usor, dar in acelasi timp trebuie sa fie si usor de mancat.
Urmatorul pas va fi sa ii fierbi, asa ca o sa ai nevoie de o oala cu apa in care sa pui si putina sare. Pune-i cu tot cu coaja, pentru ca o sa o scoti mai tarziu. Cand o sa poti infige un cutit in cartofi cu destula usurinta, inseamna ca acestia s-au fiert. Nu trebuie sa ii fierbi nici foarte mult, pentru ca se vor farama.
Secretul pentru a ii decoji foarte usor este sa pui cartofii imediat dupa ce s-au fiert in apa cu gheata. Datorita socului termic, vei putea lua coaja imediat, fara prea multe batai de cap.
Dupa ce cartofii se vor fi racit, este momentul sa ii asezonezi. Pentru asta, ai nevoie de sare, piper negru proaspat macinat si, optional, mai poti folosi cimbru si oregano. Daca vrei sa folosesti si alte ierburi aromatice precum rozmarinul o poti face fara probleme, gusturile nu se discuta.
Amesteca foarte bine cartofii pentru ca acele condimente sa ajunga la fiecare, iar apoi pregateste niste scobitori pentru ca vei avea nevoie sa fixezi feliile de bacon pentru ca prepari reteta de cartofi inveliti in bacon.
Operatiunea este destul de simpla, trebuie doar sa invelesti fiecare cartof intr-o felie sau doua de bacon, iar apoi sa o fixezi folosind o scobitoare sau o scobitoare rupta pe jumatate, cum iti este mai usor. O alta idee este sa pui mai multi cartofi pe un bat de frigarui, asa ca poti face cum iti este mai la indemana.
Citeste si: Cartofi copti si striviti la cuptor. Cum sa ii faci si care este secretul sa iasa crocanti
Dupa ce ai terminat cartofii de invelit, urmatorul pas este sa preincalzesti cuptorul la temperatura de 200 grade Celsius. Mai ai nevoie si de o tava pe care pui o hartie de copt, iar apoi pui cartofii insa asigura-te ca lasi destul spatiu intre acestia pentru a se putea rumeni fara probleme.
Cartofii merg la copt timp de 15 minute, iar dupa aceea ii intorci si ii mai lasi inca 15 minute pentru a se coace uniform pe toate partile. La final, testeaza un cartof sa vezi daca baconul a devenit crocant si daca totul este in regula, reteta este gata si numai buna de servit!