Coji de ceapa. Cum sa le folosesti si ce beneficii ofera
Coji de ceapa. Cum sa le folosesti si ce beneficii ofera

Coji de ceapa. Cum sa le folosesti si ce beneficii ofera


Coji de ceapa, afla cum sa le folosesti, dar mai ales ce beneficii ofera. Ceapa este un remediu natural excelent, despre care am mai vorbit, insa cojile de ceapa contin destul de multe substante nutritive, aceasta fiind o sursa importanta de flavonoide, mai ales de quercitina, un antioxidant si antiinflamator puternic. Asadar, poate ca nu este o idee tocmai buna sa arunci cojile de ceapa.

Coji de ceapa. Cum sa le folosesti si ce beneficii ofera – Cuprins:

Beneficii oferite de foile de ceapa

Curatarea cepei
Curatarea cepei

Cele mai bune efecte pe care cojile de ceapa le au asupra organismului sunt cele antiseptice, antibiotice, analgezice, emoliante. Exista studii care documenteaza cojile de ceapa ca fiind un remediu eficient impotriva stafilococului. Trebuie sa mai stii ca foile de ceapa au efect diuretic, expectorant, antitusiv, dar si antitrombotic.

De altfel, ceaiul de coji de ceapa este unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva tusei. In plus, acest preparat, te poate ajuta sa reduci nivelul colesterolului si va sustine o buna activitate a muschilor.

Trebuie sa mai stii ca remediile din foi de ceapa sunt eficiente in ameliorarea depresiei, insa este important sa mananci coaja de ceapa, ci doar sa o lasi sa fiarba cu celelalte ingrediente din supa, iar la final, sa o arunci.

Citeste si:
Cum sa folosesti uleiul de masline. Proprietati, beneficii, utilizare, contraindicatii

Nu ti-am spus inca, dar in coaja de ceapa vei gasi doze destul de generoase din vitaminele C, B1, B2, B6, E si PP, insa si minerale esentiale pentru buna functionarea a corpului, cum sunt siliciul, sulful, calciul, caliul, fierul, natriul, acidul folic sau carotinul.

Coji de ceapa. Cum sa le folosesti

Coji de ceapa
Coji de ceapa

Asadar, iata cateva afectiuni, pentru care coaja de ceapa este un remediu de incredere. Prima patologie este una destul de des intalnita, hipertensiunea arteriala. Pentru a regla nivelul acesteia, ai nevoie sa torni apa fiebinte peste cojile de ceapa si sa bei zilnic nu mai mult de o ceasca din aceasta infuzie.

Trebuie sa stii ca ceaiul din coji de ceapa, preparat in acest fel, te ajuta sa elimini surplusul de sare si de clor din organism, ambele responsabile pentru valorile crescute ale tensiunii arteriale.

Tot ceaiul din coji scade iritatia de la nivelul ochilor si mentine acuitatea vizuala. Este un remediu recomandat mai ales celor care au profesii in care suprasolicitarea vederii este la ordinea zilei.

Pe de alta parte, ceaiul de coji de ceapa este indicat in ameliorarea spasmelor musculare. Se recomanda consumarea acestuia inainte de culcare, atat pentru ameliorarea spasmelor, cat si pentru un somn linistit.

Congestia de la nivelul gatului, gatul rosu, este ameliorat cu infuzie din cateva coji de ceapa si o cana cu apa fierbinte. Dupa infuzarea, produsul se strecoara si se utilizeaza pentru gargara.

Citeste si:
Cum sa tai ceapa fara lacrimi. 10 sfaturi utile!

Asa cum am spus, ceaiul de coji este extrem de util in ameliorarea tusei, mai ales a celei seci. Pentru asta ai nevoie de cateva coji de ceapa maruntite, pe care sa le pui la fiert cu doua pahare de apa pentru cel mult 15 minute. La finalul acestui interval, preparatul se strecoara, se raceste si se consuma cate un sfert de cana de 3 ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale.

Gripa
Gripa

Cojile de ceapa pot fi utilizate cu succes ca adjuvant in gripa, dar si pentru sustinerea sistemului imunitar. Ai nevoie de o lingura de coji de ceapa maruntite, o lingurita de pudra de radacina de lemn dulce si 50 de grame de ace de pin, peste care sa adaugi 2 litri de apa fierbinte.

Amestecul se fierbe pentru 20 de minute, apoi se adauga 2 linguri de macese zdrobite si se mai fierbe un minut. Solutia se va turna intr-un termos unde va sta pana la 12 ore, apoi se va strecura si va fi pastrata la racoare. Se poate administra cate un litru in fiecare zi.

Solutia concentrata de coaja de ceapa este indicata pentru clatirea gurii in afte, stomatita si conjunctivita. Amestecul se obtine din 3 lingurite de coji de ceapa maruntite peste care se pune o jumatate de litru de apa clocotita. Este important ca produsul sa fie lasat la macerat pentru 7-8 ore inainte de a fi strecurat si folosit.

Citeste si:
Cum si cand sa aplici tratamente la ceapa

Citeste si: Cum sa scapi de durere in gat cu remedii naturale

Decoctul de coji de ceapa administrat cate o lingura, de 3-4 ori pe zi, este un remediu eficient in cistite si alte infectii urinare. Pentru a prepara decoctul ai nevoie de 3 lingurite de coji maruntite, pe care sa le oparesti cu 2 doua pahare de apa clocotita.

In cazul in care te confrunti cu ciuperca unghiei, poti zdrobi cateva coji uscate de ceapa si sa le adaugi peste o jumatate de litru de votca. Amestecul trebuie lasat la macerat timp de 10 minute, iar utilizarea lui este foarte simpla.

Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi o bucata de tifon in amestec si sa aplici pe unghiile cu probleme de 2-3 ori pe zi. Poti scapa de ciuperca unghiei daca inmoi unghiile afectate, pentru 30 de minute, intr-o solutie de foi de ceapa.

Infuzia de coji de ceapa utilizata in apa cu care clatesti parul te scapa de eventualele eczeme de la nivelul scalpului si, in plus, sustine cresterea firului de par.


Ti-a placut acest articol? Distribuie-l si prietenilor tai!

Ella