Pescuit la fundul apei. Cum sa faci asta, ce trebuie sa stii
Pescuit la fundul apei. Cum sa faci asta, ce trebuie sa stii

Pescuit la fundul apei. Cum sa faci asta, particularitati


Pescuit la fundul apei, afla cum sa faci asta si ce particularitati are. Ai ajuns in momentul in care simti nevoia sa experimentezi ceva nou in materie de pescuit? Poate iti surade ideea pescuitului la fundul apei, o experienta care se va dovedi destul de diferita in raport cu pescuitul de baza.

Pentru a intelege mai bine cum sa pescuiesti la fundul apei trebuie sa ai insa cateva cunostinte de baza despre instrumentele de care vei avea nevoie, despre locatiile in care poti face asta si despre speciile care pot fi capturate de pe fundul apei. Asadar, haideti sa aflam impreuna cum sa pescuiesti la fundul apei pentru a pleca victorios acasa la finalul unei zile pe cinste!

Pescuit la fundul apei. Cum sa faci asta, ce trebuie sa stii – Cuprins:

Pescuit la fundul apei. Particularitati

Pescuit la fundul apei
Pescuit la fundul apei

In primul si primul rand, trebuie sa stii ca pescuitul la fundul apei are cateva particularitati. Asa cum probabil ti-ai dat seama deja, pescuitul la fundul apei presupune coborarea carligului cat mai aproape de fundul apei. Pescuitul la fundul apei poate fi practicat in mai multe moduri, atat in apa dulce, cat si in apa sarata. Trebuie doar sa stii care sunt speciile de pesti pe care vrei sa le prinzi! 

Pescuitul la fundul apei are marele avantaj de a putea fi practicat atat in zona marilor sau a oceanelor, cat si in apele dulci. Potrivit pescarilor cu experienta, fundul oceanului este un loc excelent pentru pescuit, acolo adunandu-se multe specii de pesti si vietati marine. Haideti sa aflam care sunt aceste specii de pesti care pot fi prinse de pe fundul apei!

Citeste si: Pescuit la stiuca. Cum sa il practici si ce momeala sa folosesti

Zonele adanci sunt populate de pestii in cautare de hrana si de adapost. In aceste conditii, de pe fundul apei pot fi pescuiti atat pesti mai mici, cat si pesti de dimensiuni mai mari, aflati in cautarea celor din prima categorie. Astfel, pot fi pescuiti spre exemplu pesti rapitori precum este crapul sau bibanul. 

Indreptandu-ne acum atentia catre instrumentele de care vei avea nevoie in cazul in care iti doresti sa pescuiesti la fundul apei, trebuie sa iti spunem ca in primul si primul rand vei avea nevoie de un fir lung, de o momeala atractiva si de o pluta evidenta.

Astfel, momeala ajunge cat mai jos, pestii fiind mult mai usor de atras. In functie de conditiile meteo, iti poti indrepta atentia si catre alte echipamente suplimentare, insa pentru inceput nu ai de ce sa te complici prea tare!

Cum sa pescuiesti pe fundul apei

Crap prins pe balta
Crap prins pe balta

Mergem mai departe si vrem sa iti evidentiem cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa pescuiesti la fundul apei. Respectand aceste lucruri, ai sanse mult mai mari sa pleci acasa victorios la finalul zilei de pescuit! 

Specialistii le recomanda pescarilor la fundul apei la evite supraincarcarea carligului cu momeala. Mai exact, momeala trebuie asigurata intr-o cantitate corespunzatoare, insa lucrurile nu trebuie exagerate in niciun fel.

Daca vei incarca carligul prea mult, exista sansa ca acesta sa nu mai poata sustine momeala in mod corespunzator. Astfel, momeala se va desprinde mai devreme sau mai tarziu de pe carlig, iar pestii o vor putea musca fix in acel moment in care se desprinde de pe carlig. 

Tot referitor la momeala, pescarii cu experienta sustin ca este important ca momeala sa fie faramitata pentru a fi mai atragatoare si mai usor de muscat. Asadar, incearca sa pui in carlig bucati mici de momeala, pentru a ademeni mai usor pestii. 

In concluzie, nu este deloc atat de greu sa pescuiesti la fundul apei. Sigur, acest tip de pescuit vine la pachet cu cateva particularitati specifice, insa odata ce le intelegi, lucrurile se vor dovedi extrem de simple si de placute. Nu uita ca pescuitul este o activitate placuta si de relaxare, asa ca nu te stresa atat de tare daca rezultatele nu sunt extraordinare inca din prima zi in care incerci aceasta metoda de pescuit!