Dieta indiana. Cum sa slabesti in stil oriental
Dieta indiana. Cum sa slabesti in stil oriental

Dieta indiana. Cum sa slabesti in stil oriental


Dieta indiana. Daca sfaturile de la nutritionist nu au fost cele mai eficiente pentru tine de-a lungul timpului sau, pur si simplu, nu ai reusit sa iti atingi obiectivele, trebuie sa stii ca poti incerca sa slabesti in stil indian si ca dieta asta nu neaparat cea mai complicata sau complexa dintre ele existente deja pe piata si propuse de nutritionisti.

Dieta indiana. Cum sa slabesti in stil oriental – Cuprins:

Dieta indiana. Ce include

Dieta indiana
Dieta indiana

Iti spun pentru inceput ca aceasta dieta indiana este bogata in alimente nutritive cum sunt lintea, cerealele, grasimile sanatoase, lactatele, fructele si legumele.

Inainte de a-ti descrie mai pe larg dieta in stil indian, iata ce mai poti face pentru un stil de viata sanatos si pentru a potenta aceasta dieta.

In primul rand, include in rutina ta zilnica trezitul de dimineata, foarte devreme, intre orele 3 si 7. Se pare ca trezitul foarte devreme, spun indienii, ne-ar oferi energie pentru intreaga zi si, in plus, ar sustine un metabolism bun, sanatos.

Apoi, cu o ora inainte de a lua micul dejun ar trebui sa bei un pahar cu apa calda. Acesta are rolul de a stimula digestia si de a sustine sistemul digestiv, dar si de a pune in miscare metabolismul si de a oferi un start bun pentru noua zi.

Ofera-ti 10 minute de relaxare si meditatie. Te poti ruga, daca esti un credincios practicant sau gandeste-te la ceva ce iti bucura sufletul. Concentreaza-te si pe respiratie pentru a te relaxa si, de ce nu, stabileste-ti un mic obiectiv pentru noua zi.

Meditatia ajuta la diminuarea stresului, care este unul dintre factorii decisivi pentru mancatul compulsiv, cunoscutul rontait dintre mese, care este, de fapt, nociv si contribuie din plin la adaugarea de kilograme in plus.

Meditatie
Meditatie

Sunt multi nutritionisti care recomanda ceea ce si indienii spun ca ar face bine si anume consumarea de alimente locale, de sezon. Asta pentru ca organismul este adaptat sa digere anumite produse alimentare, care cresc in mod natural, in zona in care traieste individul.

Asadar, nu renunta la consumul de mere sau de struguri doar pentru cine stie ce fruct exotic e recomandat in mai stiu eu ce dieta minune. Consumand alimente locale, digestia este mai usoara, iar absorbtia nutrientilor mult mai usoara.

Atentie mare la trairile emotionale si la maniera in care interpretam lucrurile care vin catre noi. Focusarea pe emotii si traiti negative, interpretarea prin catastrofizare a lucrurilor care ni se intampla, cresc nivelul stresului, iar acesta duce la consum compulsiv de alimente in absenta nevoii fiziologice de a manca, data de senzatia de foame.

Pentru indieni, alimentatia este extrem de importanta in mecanismele implicate in slabit si menirea ei e sa contribuie la refacerea si mentinerea unui echilibru intre minte si corp. Dieta indiana pune accent pe alimentele de sezon, proaspete si naturale, care ofera organismului vitalitate si energie.

Asadar, sunt recomandate cerealele integrale, fructele si legumele, nucile, semintele si lactatele. Acestea trebuie consumate in stare cruda, cat mai proaspete sau, daca acest lucru nu este posibil din cauza unor sensibilitati medicale, acestea pot fi usor preparate. Alimentele vechi, arsem procesate, fructele foarte coapte, cele condimentate excesiv sau cele foarte grase sunt contraindicate in aceasta dieta.

Totodata, este important ca in cadrul dietei, al alimentatiei, sa se regaseasca cele 6 arome de baza, adica dulce, sarat, acru, picant, amar si astringent, insa prin rotatie, astfel incat sa existe un echilibru.

La fel de important este ca masa cea mai bogata sa fie cea de la pranz, pentru ca aceea este perioada in care digestia este cel mai bine activata. In mod normal, micul dejun trebuie sa fie unul mediu, pranzul mai bogat, iar cina usoara si mai saracacioasa, consumata cu cel putin 2 ore inainte de culcare.

Conteaza si ordinea in care sunt incluse alimentele. Proteinele si alimentele bogate in fibre trebuie consumate la inceputul mesei, ele fiind urmate de legume, indiferent ca sunt crude, coapte sau in salate si, la final, fructele. Este important ca alimentele sa nu fie prea dulci, uleioase, grase sau prea sarate.

Ceai fierbinte
Ceai fierbinte

Apa nu se consuma imediat dupa masa. Doar fiarta, calda, pentru ca in acest fel ea ajuta la eliminarea toxinelor, dar si la arderea grasimilor.

Este important ca masa sa fie luata in liniste, iar alimentele sa fie mestecate bine, dar si incet, inainte de a fi inghitite. Esential este si ca mesele sa fie moderate cantitativ, adica la finalul acestora sa nu existe senzatia de satietate.

Chimenul, schinduful, ghimbirul, coriandrul, turmenicul si semintele de mustar alb-negru trebuie incluse in alimentatie pentru ca aceste condimente sustin metabolismul si digestia. Aceste condimente trebuie adaugate la finalul prepararii alimentelor, astfel incat acestea sa isi pastreze aroma si gustul. Daca sunt condimente uscate, atunci acestea trebuie adaugate ceva mai devreme.

Cum sa slabesti in stil indian

Piper negru macinat
Piper negru macinat

Sunt si o serie de alimente, remedii care pot sustine procesul de slabire. Primul dintre aceste remedii este ghimbirul. Pentru a ajuta la arderea grasimilor, trebuie sa mesteci o felie de ghimbir proaspat cu o jumatate de ora inainte de mesele principale. Nu uit sa pui pe felia de ghimbir putina sare, cateva picaturi de lamaie si o jumatate de lingurita de miere.

Piperul negru contine piperina, un compus care grabeste arderea grasimilor si impiedica formarea de noi celule grase. Ai nevoie de o lingura de piper negru peste care sa torni o cana de apa clocotita. Piperul va fi lasat sa infuzeze timp de 15 minute. Se beau trei cani de infuzie in fiecare zi, intre mese.

Citeste si: Cum sa tii dieta cu mere si cat dureaza

Combinatia dintre piper, lamaie si miere este deosebit de utila in pierderea kilogramelor in plus. Ai nevoie de doua pahare de apa, pe care sa le pui la fiert si, dupa ce lichidul scade la jumatate, vasul se ia de pe foc. Cand apa devine calduta, se adauga in ea sucul de la o lamaie, o lingura de piper negru pulbere si o lingura de miere. Acest amestec se bea in fiecare dimineata.

Pulberea de Trikatu Churna nu lipseste din trusa cu medicamente a indienilor. Aceasta pulbere este o combinatie din pulberi de piper si ghimbir. Pentru arderea grasimilor se ia o lingurita de pulbere cu o lingurita de miere si un pahar cu apa calda, dimineata, pe stomacul gol. Se va administra in fiecare dimineata, timp de 15 zile.