Probleme cu fundatia casei. Cum sa le eviti si care pot fi acestea
Probleme cu fundatia casei. Cum sa le eviti si care pot fi acestea

Probleme cu fundatia casei. Cum sa le eviti si care pot fi acestea


Probleme cu fundatia casei. Afla care sunt posibilele probleme de care te poti lovi atunci cand iti construiesti o casa, dar mai ales cum sa le previi pentru a evita orice neplaceri.

Probleme cu fundatia casei. Cum sa le eviti si care pot fi acestea – Cuprins:

Probleme cu fundatia casei. Cum sa le eviti

Probleme cu fundatia casei
Probleme cu fundatia casei

Daca si tu ai in plan sa iti construiesti o casa, ar fi bine sa stii ce fel de probleme poti intampina cu fundatia casei. Iti explicam si cum sa le eviti pentru ca totul sa decurga fara probleme.

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare inainte de inceperea constructiei unei case este sa faci analiza solului pe care vrei sa o construiesti. Asadar, vei avea nevoie de un studiu geotehnic, ce iti va fi util si pentru a obtine autorizatiile necesare constructiei.

Practic, acest sudiu geotehnic te va lamuri pana la ce adancime ar trebui sapata fundatia, care este nivelul panzei fratice, dar si parametri precum indicele de consistenta si gradul de umiditate al solului.

Citeste si: Vanzare apartament. Cum sa o faci si ce acte sunt necesare

Bineinteles, trebuie sa ai grija si pe viitor pentru a proteja fundatia casei. Drept urmare, nu trebuie sa plantezi pomi fructiferi. Radacinile acestora pot strapunge fundatia, iar in timp asta inseamna infiltrari de apa, dar mai ales afectarea rezistentei.

Mare atentie si la apa de ploaie. Daca aceasta se aduna langa fundatia casei, asta inseamna iarasi probleme cu infiltratii ale apei. Tocmai de aceea, trebuie sa te asiguri ca apa de ploaie va fi tinuta la distanta de casa, asa ca asigura-te ca burlanele isi vor face treaba!

In cazul in care vrei sa ai o curte cu alei, asigura-te ca pui un strat de 10 cm de pietris la baza. Tototada, inclinatia acestor alei trebuie sa ajute la scurgerea apei, pentru ca aceasta sa nu stationeze si sa iti creeze probleme la fundatie.

Crapaturi in pereti
Crapaturi in pereti

Daca vrei sa cumperi o casa gata construita, primul lucru pe care trebuie sa il verifici la aceasta este fundatia. Angajeaza un specialist care poate sapa pe langa fundatie si care sa verifice ca a fost construita conform proiectului.

Atunci cand vrei sa achizitionezi o casa mai veche, ar fi bine sa faci un studiu geotehnic pentru a te asigura ca fundatia este in stare buna.

Este absolut necesar sa verifici si peretii casei pentru a nu exista fisuri la exterior sau la interior. Verifica si daca ferestrele sau usile se inchid usor, pentru ca in caz contrar exista o problema destul de mare.

Dupa cum vezi, poti intampina o multime de probleme cu o casa, asa ca atunci cand te decizi sa cumperi una sau sa construiesti casa visurilor, ia in considerare toate sfaturile pe care ti le-am dat!