Pregatirea muscatelor dupa iarna. Cum sa faci acest lucru
Pregatirea muscatelor dupa iarna. Cum sa faci acest lucru

Pregatirea muscatelor dupa iarna. Cum sa faci acest lucru


Pregatirea muscatelor dupa iarna. Afla cum sa pregatesti plantele pe care le-ai pastrat peste iarna si ce trebuie sa faci pentru a le readuce la viata si pentru a le pregati de perioada de vegetatie.

Pregatirea muscatelor dupa iarna. Cum sa faci acest lucru – Cuprins:

Pregatirea muscatelor dupa iarna. Cum trebuie sa ajuti plantele

Boboci de muscata
Boboci de muscata

Pregatirea muscatelor dupa iarna este o operatiune foarte importanta, pentru ca plantele au stat foarte multe luni la loc racoros, unde nu au beneficiat de lumina soarelui si de caldura. Tocmai de aceea, pregatirea se va face in etape.

In nici un caz sa nu scoti plantele direct afara, deoarece este posibil ca acestea sa nu mai revina la viata. Indicat este sa obisnuiesti plantele treptat si sa le acomodezi la conditiile de afara.

Citeste si: Boli la muscate. Cum sa iti mentii plantele sanatoase

Primul pas in a pregati muscatele este sa le toaletezi, asta in cazul in care inainte de venirea iernii nu le-ai taiat. Toate frunzele uscate trebuie curatate, lastarii trebuie taiati la 10-15 cm.

Daca planta are tulpini lemnoase, iti sugeram sa le tai pentru a permite regenerarea plantei, deoarece in mod sigur vorbim despre o muscata batrana.

Pregatirea muscatelor dupa iarna
Pregatirea muscatelor dupa iarna

Urmatorul pas in pregatirea muscatelor dupa iarna este sa muti plantele intr-un ghiveci cu pamant proaspat, iar aici iti recomandam sa faci un amestec de pamant de frunze, mranita si nisip ori perlit. In acelasi timp, poti fasona (taia) si radacinile pentru a permite regenerarea acestora.

Inspecteaza-le si vezi daca o parte din ele s-au uscat pe perioada iernii. Daca este asa, taie radacinile pana ajungi la partea vie.

Citeste si: Cum sa faci ciupirea muscatelor si de ce este necesara

Dupa ce ai mutat plantele in alte ghivece cu pamant proaspat, este necesar sa le aplici si un ingrasamant. Muscatele au nevoie de macroelemente si microelemente, pentru a elimina carentele nutritionale, adica lipsa acestor substante nutritive.

Pregatirea muscatelor dupa iarna. Daca pe durata iernii florile nu au beneficiat de udari regulate, acestea trebuie reluate asa ca plantele o sa aiba nevoie de 2-3 udari pe saptamana.

Un aspect foarte important este sa nu pui apa multa de la bun inceput, deoarece planta nu este obisnuita. Incepe cu cantitati mici.

Cand se scot muscatele afara

Muscata inflorita
Muscata inflorita

Pregatirea muscatelor dupa iarna. Cea mai buna perioada pentru a scoate muscatele afara este in luna mai, atunci cand temperaturile incep sa creasca si planta nu va fi afectata de frig pe timpul noptii. Nu uita ca vorbim despre lastarii tineri care pot fi afectati de temperaturile scazute din timpul noptii.

Muscatele pot fi mutate afara atunci cand temperaturile minime nu scad sub 10 grade Celsius. Desigur, nu va fi cazul sa exagerezi cu lumina, asa ca lasa plantele sa se adapteze la conditiile de afara si nu le pune direct in lumina soarelui.

Citeste si: Cum sa prepari ingrasamant natural cu drodjie pentru muscate

La final, iti mai spunem ca din luna mai si pana in luna septembrie, muscatele vor avea nevoie de ingrasamant. Iti recomandam sa folosesti un ingrasamant lichid sau unul cu eliberare treptata.

Solul trebuie sa aiba un pH de 6-6.2, dar mai ales sa fie bine drenat. Daca nu vei respecta aceste lucruri, nu vei avea plante sanatoase, asa ca ar fi bine sa citesti cu atentie si sa pui in aplicare!