Plasa pentru castraveti. Cum sa cultivi in mod eficient
Plasa pentru castraveti. Cum sa cultivi in mod eficient

Plasa pentru castraveti. Cum sa cultivi in mod eficient


Plasa castraveti. Iata cum poti sa cultivi in mod eficient aceste legume si de ce este recomandata folosirea unei plase de spalier. Trebuie sa utilizezi cele mai bune metode pentru a obtine si recolte pe masura.

Plasa pentru castraveti. Cum sa cultivi in mod eficient – Cuprins:

Cum sa montezi plasa pentru castraveti

Montare plasa pentru castraveti
Montare plasa pentru castraveti

Inainte de toate, iti spunem ca aceasta plasa de spalier este facuta dintr-un material plastic si este ideala pentru sustinerea culturilor de legume urcatoare precum castravetii, rosiile, mazarea sau fasolea.

Avantajul folosirii acestei plase pentru castraveti este ca planta va primi mai bine lumina soarelui, dar in acelasi timp vei proteja si frunzele pentru ca acestea sa nu putrezeasca.

Totodata, poti castiga mai multa suprafata pentru cultivarea acestor plante. Unde mai pui ca plantele se vor agata singure de plasa si vor creste vertical. Nu te gandi ca nu va putea sustine roadele mari, deoarece este facuta dintr-un material rezistent.

Citeste si: Cum sa previi amareala castravetilor din gradina ta

Practic, plasa de castraveti se monteaza foarte simplu. Trebuie sa o fixezi de stalpii laterali, iar apoi sa o intinzi cat mai bine posibil.

Odata ce ai facut acest lucru, castravetii vor incepe sa se catere pe aceasta plasa, iar tu vei vedea doar avantajele.

Nu ar fi rau sa le dai castravetilor o mana de ajutor atunci cand se pregatesc sa urce pe plasa. Odata ce au pornit, va fi mult mai usor ca acestia sa se catere.

Ar fi bine sa sustii si pe plan vertical plasa, deoarece greutatea plantelor pline de castraveti s-ar putea sa dea batai de cap. Foloseste-te si de o sarma cu care vei sustine plasa pe plan vertical.

Care sunt avantajele acestei metode de cultivare

Plasa castraveti
Plasa castraveti

Dupa cum spuneam, beneficiile unei plase pentru castraveti sunt majore, iar cel mai mare avantaj il reprezinta faptul ca vei diminua sansele de aparitie a bolilor la castraveti.

Atunci cand aceste legume cresc pe pamant, apar probleme cand uzi plantele, iar picaturile de apa ajung si pe frunze. De aici si problemele cu mana sau fainare.

Nu spunem ca bolile nu vor aparea deloc, insa plasa va tine castravetii mai sanatosi si sansele ca acestia sa se imbolnaveasca se diminueaza destul de mult.

Un al beneficiu este ca aerul va circula mult mai eficient prin cultura de castraveti, asa ca frunzele se vor mentine uscate.

Plasa de spalier
Plasa de spalier

Cu cat umezeala este mai scazuta cu atat vor scadea si sansele de aparitie a manei ori a mucegaiului. Te-am convins sa folosesti plasa pentru castraveti?

Pentru ca vor creste pe plan vertical, castravetii nu vor putrezi ca atunci cand cresc pe pamant. Mai mult, daunatorii vor fi tinuti la distanta pentru ca nu vor putea ajunge la castraveti.

Citeste si: Cum sa prepari zeama bordeleza si cand sa o folosesti

Un alt avantaj este ca vei putea culege castravetii mult mai usor. Nu mai trebuie sa te apleci si sa ii cauti, iar acestia vor atarna mandri si vor creste fara nicio problema.

Am spus ca vei avea si castraveti mult mai frumosi? Ei bine, cu riscul de a ne repeta, iti mai aducem aminte faptul ca vei obtine si castraveti mai frumosi cu ajutorul gravitatiei.

Un alt avantaj este ca legumele vor fi mai curate si nu vor avea acele pete galbene atunci ca atunci cand cresc pe pamant.