Plantarea bulbilor de narcise toamna. Cum si cand sa faci asta
Plantarea bulbilor de narcise toamna. Cum si cand sa faci asta

Plantarea bulbilor de narcise toamna. Cum si cand sa faci asta


Plantarea bulbilor de narcise toamna. Cum sa plantezi bulbii de narcise toamna, dar mai ales care este cea mai buna perioada in care sa faci acest lucru, pentru a obtine rezultatele dorite. Afla care sunt pasii pentru plantarea bulbilor si cum sa faci asta in mod corect.

Cum sa alegi bulbii pentru plantarea florilor toamna

Plantarea bulbilor de narcise toamna
Plantarea bulbilor de narcise toamna

Daca si tu vrei sa te ocupi de plantarea bulbilor de narcise pe timp de toamna in curtea ta si vrei sa te bucuri de florile frumos mirositoare atunci cand vine primavara, ar fi bine sa stii si cum sa alegi bulbii. Nu de alta, dar rezultatele trebuie sa fie pe masura.

Bineinteles, bulbii trebuie sa fie neincoltiti, asa ca daca o sa ii cumperi din magazin ar fi bine sa faci o inspectia vizuala mai amanuntita. Daca sunt incoltiti, ar fi bine sa alegi altii, pentru ca este posibil ca acestia sa fie afectati de temperaturile negative de pe perioada iernii.

Totodata, trebuie sa te asiguri ca bulbii sunt mari si vigurosi, pentru ca acesta este un semn ca florile vor fi pe masura. Vrei ca narcisele sa infloreasca abundent, asa ca trebuie sa ii alegi cu atentie.

Bulbii trebuie sa fie tari atunci cand ii apesi si fara sa prezinte urme de mucegai. Daca acestia au zone moi, iti recomandam sa alegi altii pentru ca se poate sa fie afectati deja de mucegai. Mare atentie si la acest aspect!

Plantarea bulbilor de narcise toamna. Cum si cand sa faci acest lucru

Cand se planteaza narcisele
Cand se planteaza narcisele

Plantarea bulbilor de narcise toamna. Acum ca stii cum sa alegi bulbii de narcise, ar fi bine sa stii si cum sa ii plantezi. Dar cand trebuie sa faci plantarea? Ca si regula generala, bulbii de narcise trebuie plantati cu 3-4 saptamani inainte de venirea primului inghet, adica atunci cand pamantul ingheata la suprafata.

Drept urmare, bulcii de narcise trebuie plantati in lunile octombrie sau noiembrie, in functie de zona in care locuiesti. Mai mentionam faptul ca acestia trebuie plantati cat mai repede dupa cumparare, asa ca tine minte si acest lucru!

Citeste si: Plantare bulbi de flori toamna. Cum sa o faci in mod corect?

Bulbii de narcise au nevoie de aproximativ 14 saptamani de iernat, iar dupa ce a trecut aceasta perioada o sa mai aiba nevoie de aproximativ 3-4 saptamani sa iasa creasca si sa infloreasca atunci cand vine primavara.

Plantarea bulbilor de narcise toamna trebuie facuta in mod corect, asa ca trebuie sa respecti si distantele de plantare. Bulbii se vor planta la o adancime de cel putin 15 cm, iar distanta de plantare trebuie sa fie de 10 cm intre plantele de pe acelasi rand si 20 cm intre randuri. Este recomandat sa adaugi un pic de turba si nisip pe fundul gropii, deoarece vei ajuta bulbii sa treaca mai usor peste sezonul rece.

Narcisele pot fi plantate si pe suprafete mai umbroase, asa ca trebuie sa stii ca nu sunt la fel de pretentioase ca si lalelele. Asadar, le poti planta cam prin orice loc din curtea ta si acestea vor inflori fara probleme.