Insecticid tantari exterior. Cum sa tii la distanta insectele in sezonul cald
Insecticid tantari exterior. Cum sa tii la distanta insectele in sezonul cald

Insecticid tantari exterior. Cum sa tii la distanta insectele in sezonul cald


Insecticid tantari exterior. Afla cum sa tii la distanta insectele in sezonul cald si care sunt cele mai eficiente solutii pentru a te proteja. Iata ce trebuie sa stii!

Insecticid tantari exterior. Cum sa tii la distanta insectele in sezonul cald – Cuprins:

Care sunt persoanele care atrag tantarii

Intepatura de tantar
Intepatura de tantar

Daca si tu ai avut impresia ca atragi tantarii atunci cand stai intr-un loc, afla ca acest lucru are si o explicatie stiintifica.

Expertii spun ca 20% dintre oameni sunt mai predispusi la intepaturile de tantari, iar responsabile sunt genele mostenite. Vestea proasta este ca tantarii transmit boli grave precum virusul Zija, virusul West Nile sau malaria. Tocmai de aceea trebuie sa te asiguri ca in curtea ta aplici un insecticid de exterior pentru tantari.

Persoanele care au grupa de sange 0 atrag cel mai mult tantari. Statisticile spun ca daca ai aceasta grupa sansele sa fii intepat de insecte sunt cu 83% mai mari decat persoanele cu grupele de sange A, B sau AB. Daca ai grupa de sange A, poti sta linistit sau linistita pentru ca tantarii nu sunt chiar atat de interesati de aceasta grupa.

O posibila explicatie pentru atractia persoanelor cu grupa de sange 0 este ca femelele prefera proteina din acest tip de sange pentru a produce oua fertile. De asemenea, trebuie sa stii ca masculii nu inteapa oamenii.

Citeste si: Cum sa scapi de tantari. Cele mai eficiente metode 100% naturale

Totodata, persoanele mai voluminoase (inclusiv femeile gravie) emit o cantitate de dioxis de carbon (CO2) mai mare, asa ca atrag mai multi tantari. Mai mult, tantarii pot simti temperatura interna crescuta a femeilor gravide si sunt atrasi de acestea. Mare atentie in acest caz, trebuie neaparat sa folosesti un insecticid de exterior pentru tantari.

In cazul in care ai observat ca in serile de vara cand iesi cu prietenii la o bere sau consumi alt tip de alcool, esti predispus la intepaturile de tantari, afla ca acest lucru a fost observat si de specialisti. Asadar, tantarii sunt atrasi de alcool, asa ca persoanele care il consuma au un risc mai mare la intepaturi.

La final, iti mai spunem ca tantarii sunt atrasi de persoanele care transpira mai mult. Substantele chimice prezente in transpiratie atrag insectele, asadar mare atentie si la acest aspect.

Insecticid tantari exterior. Cum sa te aperi de aceste insecte

Insecticid tantari exterior
Insecticid tantari exterior

Odata cu sosirea sezonului cald, mai exact perioada mai-septembrie, ne lovim si de problema tantarilor. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii care este cel mai bun insecticid pentru tantari ce poate fi aplicat la exterior.

Inainte de toate, iti mai spunem ca trebuie sa si grija si la cantitatea de apa statuta pe care o ai in curte. Nu uita ca tantarii se inmultesc in apa, asa ca este indicat sa limitezi asta pentru a limita si reproducerea insectelor.

Cele mai bune insecticide pentru a tine la distanta tantarii la exterior sunt Solfac Trio, K-Othrine SC 25 Flow si K-Othrine 7.5 Flow, toate produse de cei de la Bayer. Le poti achizitiona de la Emag daca accesezi acest link.

Asadar, produsele se pot folosi la exterior, dar si la interior. In cazul in care le aplici la interior, mare atentie la indicatiile producatorului, pentru ca va fi nevoie sa aerisesti incaperile dupa ce le-ai aplicat.

Vestea buna este ca aceste insecticide au un timp indelungat de actiune, de pana la 90 de zile. Practic, va trebui sa le aplici de 1-2 ori in sezonul cald si va fi de ajuns.