Ingrijirea trandafirilor primavara. Cum sa o faci in mod corect
Ingrijirea trandafirilor primavara. Cum sa o faci in mod corect

Ingrijirea trandafirilor primavara. Cum sa o faci in mod corect


Ingrijirea trandafirilor primavara. Afla cum sa ai grija de plantele tale la inceputul sezonului cald, dar si ce ar trebui sa faci pentru ca acestea sa infloreasca abundent si sa creasca sanatos. Iata ce trebuie sa stii!

Ingrijirea trandafirilor primavara. Cum sa o faci in mod corect – Cuprins:

Ingrijirea trandafirilor primavara. Cum sa faci asta si ce iei in considerare

Ingrijirea trandafirilor primavara
Ingrijirea trandafirilor primavara

Daca si tu vrei sa stii cum sa faci ingrijirea trandafirilor primavara, atunci vom incepe cu indepartarea lastarilor salbatici. In cazul in care nu stiai, lastarii salbatici sunt ramurile care cresc de sub altoi, acestia trebuie taiati de la baza pentru ca in caz contrar este posibil sa sufoce planta.

Totodata, va trebui sa tai si florile uscate, daca nu ai facut asta la sfarsitul toamnei, dar si ramurile uscate, daca este cazul. Este indicat sa indepartezi si buruienile de langa tufa de trandafiri, pentru a favoriza circulatia aerului.

Nu uita de faptul ca trandafirii au nevoie de apa, asa ca daca nu ploua timp de o saptamana fiecare tufa va avea nevoie de minimum 10 litri de apa. Este foarte important sa pui o cantitate mai mare de apa deoarece va fi nevoie ca aceasta sa ajunga la o adancime de jumatate de metru, pentru ca acolo sunt radacinile. In cazul in care administrezi cantitati de apa mai mici, aceasta nu va ajunge la radacini.

Mare atentie atunci cand uzi trandafirii, deoarece acestia au nevoie de apa doar la baza, nu si pe frunze. Frunzele stropite cu apa inseamna si favorizarea aparitiei bolilor.

Desigur, primavara este foarte importanta si fertilizarea trandafirilor. Asadar, ia in considerare administrarea ingrasamintelor de tip NPK, adica cele ce contin azot, fosfor si potasiu.

Fertilizare trandafiri primavara
Fertilizare trandafiri primavara

Daca nu stiai, azotul va ajuta la cresterea masei verzi, iar fosforul va ajuta radacinile sa se dezvolte in mod corect, dar in acelasi timp si lastarii sa se maturizeze sau la formarea mugurilor. Potasiul este necesar pentru a intari tulpinile.

De asemenea, fosforul si potasiul vor ajuta tufele de trandafiri sa produca flori mai multe, mai mari si mai parfumate.

Citeste si: Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si ce produse sa folosesti

Prima fertilizare a trandafirilor se va face in luna aprilie, la umflarea mugurlor si poti folosi nitrat de amoniu. Cea de-a doua fertilizare se va face in luna mai, atunci cand cresc lastarii, iar in aceasta perioada poti utiliza nitrat de amoniu, superfosfat dublu si sare de potasiu.

La inceputul verii se va face cea de-a treia fertilizare, deoarece este perioada in care apar bobocii. In acea perioada este indicat sa folosesti superfosfat, sulfat de potasiu si nitrat de amoniu.

Totodata, primavara poti planta si butasi de trandafiri. Daca nu stii cum sa faci asta, ti-am pregatit aici un mic ghid de unde poti invata.