Cum sa uzi muscatele pe perioada iernii. Afla cum trebuie sa ingrijesti muscatele in sezonul rece, pentru a te asigura ca plantele trec cu bine peste iarna. Care sunt cantitatile de apa pe care trebuie sa le administrezi si la ce interval.
Cum sa uzi muscatele pe perioada iernii
Dupa cum bine stim, in lunile calde, udarea muscatelor se face in functie de temperaturile exterioare. Pe timpul verii, muscatele au nevoie de multa apa, insa atunci cand vine toamna cantitatea de apa se va miscora, in functie de temperaturi.
Totusi, cum trebuie sa procedezi pe timpul iernii? Cum sa uzi muscatele in sezonul rece, pentru a te asigura ca plantele vor trece cu bine peste iarna. Iata ce trebuie sa stii!
Citeste si: Cum sa faci transplantarea muscatelor toamna si de ce este recomandata
Inainte de asta, trebuie sa stii ca muscatele se uda in functie de temperatura la care sunt tinute. Asadar, daca o sa muti muscatele in casa, asta inseamna ca plantele tale o sa stea la temperaturi destul de ridicate, cel putin fata de cele exterioare.
Drept urmare, muscatele trebuie udate in mod normal, deoarece florile tale nu o sa intre in perioada de repaus vegetativ. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa uzi muscatele pe perioada iernii.
In cazul in care o sa iti tii muscatele pe un balcon inchis, plantele tale o sa stea la temperaturi mai scazute. Asadar, o sa aiba nevoie de mai putina apa. Iti recomandam sa le uzi o data la 1-2 saptamani, insa cel mai bine este sa nu le pui prea multa apa, deoarece florile o sa moara.
Daca muscatele se tin in beci, inseamna ca plantele o sa intre in perioada de repaus vegetativ. Drept urmare, plantele tale nu o sa aiba nevoie de apa pe toata durata iernii, asa ca nu iti face griji!
Pastrarea muscatelor peste iarna
Acum ca stii cum sa uzi muscatele pe perioada iernii, ar fi bine sa stii pasii urmatori. Daca nu vrei sa uzi muscatele pe timp de iarna, atunci ar fi bine sa stii cum sa le pastrezi, pentru a te bucura de flosi si in urmatorul sezon cald. Nu de alta, dar este o metoda des intalnita pentru ca muscatele sa treaca cu bine peste sezonul rece.
In primul rand, toti lastarii muscatelor trebuie taiati la aproximativ 10 cm sau 2-4 noduri. Nu uita sa dezinfectezi foarte bine unealta cu care tai muscata, dupa fiecare taiere. In acest mod, riscul de a transporta boli de la o planta la alta dispare.
De asemenea, ar fi bine sa tratezi planta dupa taiere folosind un fungicid sau sa pui carbune de lemn ars pe toate taieturile. Trebuie sa protejezi muscatele de aparitia mucegaiurilor sau de posibile microorganisme ce pot provoca boli.
Ghivecele cu muscate se pun in beci sau in alte incaperi cu temperaturi scazute. Temperatura nu trebuie sa scada sub 1-2 grade Celsius, dar nici nu trebuie sa fie mai mare de 10 grade Celsius.