Cum sa faci transplantarea muscatelor toamna si de ce este recomandata
Cum sa faci transplantarea muscatelor toamna si de ce este recomandata

Cum sa faci transplantarea muscatelor toamna si de ce este recomandata


Cum sa faci transplantarea muscatelor toamna. De ce este recomandata aceasta operatiune si cum poate sa iti ajute plantele in anul ce urmeaza. Iata ce sfaturi ne dau expertii si cum ne putem bucura de plante chiar si pe perioada iernii.

Cum sa faci transplantarea muscatelor toamna si de ce este recomandata – Cuprins:

Cum sa faci transplantarea muscatelor toamna

Transplantarea muscatelor toamna
Transplantarea muscatelor toamna

Muscatele sunt unele dintre cele mai cunoscute flori la noi in tara, asa ca nu e de mirare ca pe perioada sezonului cald le vedem in gradina sau pe pervazurile geamurilor. Totusi, nu multe persoane stiu ca ne putem bucura de florile muscatelor chiar si pe perioada iernii.

Perioada in care se face transplantarea muscatelor toamna este luna septembrie. In acelasi timp, se recomanda si taierea acesteia, pentru ca ramurile sa nu creasca foarte mult si pentru ca productia de flori sa fie garantata in sezonul urmator. Mai mult decat atat, plantele vor fi si mai rezistente la boli.

Cum sa faci transplantarea muscatelor toamna? Ei bine, procedeul nu este chiar atat de greu, insa trebuie sa urmezi niste pasi esential. Primul pas este sa uzi din abundenta muscata si sa astepti pana ce solul se va imbiba cu apa.

Dupa aceea, iti va fi mult mai usor sa dezgropi muscata si sa o muti in alt ghiveci. Iti recomandam sa scuturi solul in exces si sa ai grija ca ghiveciul in care muti planta sa aiba gauri de drenaj.

Citeste si: Pastrarea muscatelor peste iarna. Cum sa ai grija de florile tale?

Daca exista radacini prea mari atunci mai poti taia din ele. Nu prea mult insa, pentru ca nu vrei sa afectezi planta sub nicio forma!

Urmatorul pas va fi sa indepartezi frunzele uscate, dar si lastarii sau florile uscate. Acest lucru este necesar pentru a forma o tufa mai frumoasa pentru sezonul urmator. De asemenea, expertii recomanda sa tai jumatate din inaltimea plantei.

Un alt factor de luat in calcul atunci cand faci transplantarea muscatelor toamna este temperatura ridicata din casa. Tocmai de aceea, ar fi bine ca planta sa nu fie mutata imediat la interior, asa ca iti recomandam sa o pui pe balcon si dupa o saptamana sa o muti in casa.

Si locul in care o muti in casa este foarte important, pentru ca muscata va avea nevoie de lumina. Drept urmare, ar fi bine sa pui ghiveciul intr-un loc unde planta va beneficia de lumina soarelui, iar in acest fel vei stimula si cresterea frunzelor.

Totodata, ar trebui sa rotesti ghiveciul in fiecare saptamana, pentru ca planta sa primeasca lumina uniform. Cu siguranta vrei o planta dezvoltata frumos, asa ca ia in considerare si acest sfat.

Stim ca pe durata sezonului cald este nevoie sa uzi muscatele chiar si de 3-4 ori pe saptamana. Acest lucru nu se va intampla si in sezonul rece, asa ca planta va avea nevoie de apa doar de 1-2 ori in fiecare saptamana.