Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru gazon
Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru gazon

Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru gazon


Ingrasamant natural pentru gazon. Stim ca produsele din magazine sunt scumpe si contin o multime de substante chimice, asa ca ar fi bine sa stii si cum sa prepari un fertilizator chiar la tine acasa. Iata ce ingrediente banale poti folosi.

Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru gazon – Cuprins:

Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru gazon si ce ingrediente sa folosesti

Ingrasamant natural pentru gazon
Ingrasamant natural pentru gazon

Toata lumea vrea un gazon ca in pozele pe care le vedem pe internet, insa stim cu totii ca pentru a il obtine este nevoie de ingrijirea acestuia.

Pe langa taierea constanta, gazonul are nevoie si de ingrasamant. Si pentru ca nu suntem adeptii substantelor chimice, am decis sa va aratam o reteta de fertilizator facut in casa.

Pentru a prepara acest ingrasamant natural pentru gazon ai nevoie de o sticla de bere de 500 ml, 120 ml de amoniac si 250 ml sampon non-antibacterian pentru copii.

Citeste si: Aerarea gazonului. Cum sa o faci corect, ce este si cand este necesara

Acum, haide sa iti explicam si rolul acestor ingrediente. Dupa cum bine stim, berea contine drojdie, asa ca aceasta bautura va contribui cu nutrienti folositori pentru iarba, dar si pentru microorganismele din sol.

Amoniacul din acest ingrasamant natural pentru gazon va contribui cu azot, un macroelement fara de care cresterea plantelor nu se poate face.

Samponul ajuta pamantul sa absoarba mai bine toate aceste ingrediente insa este nevoie sa folosim un produs non-antibacterian pentru ca microorganismele sunt foarte importante pentru cresterea gazonului.

De asemenea, samponul va ajuta ingrasamantul sa se lipeasca de iarba din curtea ta si va face solutia mult mai eficienta. Pentru ca vobim despre un ingrasamant natural, samponul este optional, asa ca nu este obligatoriu sa il folosesti.

Gazon
Gazon

Pune toate aceste ingrediente intr-o galeata si amesteca-le foarte bine. Nu uita ca atunci cand o sa folosesti amoniacul este nevoie sa faci asta in aer liber sau intr-o incapere cu o ventilatie foarte buna.

Dupa aceea, adauga si samponul si amesteca totul foarte bine. Pentru a utiliza acest ingrasamant natural pentru gazon ai nevoie si de un vermorel pentru a il aplica, mai ales in cazul in care vorbim despre o suprafata mare.

Asigura-te ca aplici ingrasamantul in cantitati egale pe toata suprafata, asa ca daca ai o curte mare ar trebui sa maresti cantitatile de ingrediente si sa faci mai mult fertilizator.

Citeste si: Cum sa accelerezi cresterea gazonului din curtea ta

Ingrasamantul ar trebui aplicat o data la doua saptamani, asa ca te sfatuim sa nu il folosesti prea des. De asemenea, te sfatuim sa testezi si pH-ul solului in mod constant, pentru a te asigura ca valoarea este cuprinsa intre 6.0 si 6.5.

In cazul in care intampini probleme cu anumiti daunatori, ar trebui sa stii ca apa de gura este o alternativa la pesticide. Acest lichid pe care il folosim pentru igienizarea cavitatii bucale poate fi folosit pentru a tine la departare insectele din iarba ta.

Nu uita ca gazonul tau are nevoie de ingrasamant si cand vine toamna, pentru a il ajuta dupa temperaturile ridicate si perioada stresanta de pe timpul verii!