Cum sa plantezi trandafiri teahibrizi la tine in gradina
Cum sa plantezi trandafiri teahibrizi la tine in gradina

Cum sa plantezi trandafiri teahibrizi la tine in gradina


Cum sa plantezi trandafiri teahibrizi la tine in gradina. Afla cum sa ai o gradina ca in reviste cu ajutorul trandafirilor teahibrizi, cand se planteaza si care sunt soiurile populare. Trandafirii teahibrizi sunt acele flori care vor da un plus de valoare gradinii tale prin colorit, frumusete, mireasma imbietoare si unicitate. Daca pana acum nu ai avut astfel de flori, este timpul sa inveti cand se planteaza si cat de pretentiosa este.

Ce sunt trandafirii teahibrizi

Trandafiri teahibrizi
Trandafiri teahibrizi

Daca inca nu ai auzit de acesti trandafiri teahibrizi, trebuie sa stii ca si-au facut loc in vietile oamenilor inca de acum 154 de ani. In anul 1867 a fost incrucisat trandafirul ‘Madame Bravy’ cu trandafirul ‘Madame Victor Verdier’ si a rezultat frumosul teahibrid. Si-a intrat in drepturi de abia la sfarsitul secolului al XX-lea cand a devenit din ce in ce mai prezent in locurile unde isi putea etala frumusetea.

Este si indreptatit! Acest tip de trandafir face o floare mare, extrem de parfumata ce poate deveni un cadou perfect pentru o persoana draga.

Florarii sunt pur si simplu indragostiti de trandafirul teahibrid tocmai pentru ca se potriveste perfect in orice aranjament, plus ca devine unul cu totul special datorita florilor viu colorate, carnoase si frumos mirositoare. Tufele sunt foarte viguroase si rezistente, suportand cu bine temperaturile mai scazute.

O tufa are o inatime de 140 de centimetri si la capatul fiecarui lastar face cate o singura floare mare, carnoasa si parfumata. Sunt cultivati cel mai frecvent pentru obtinerea florilor taiate.

Soiuri de trandafiri teahibrizi

Soiuri de trandafiri teahibrizi
Soiuri de trandafiri teahibrizi

Exista mai multe soiuri de astfel de trandafiri teahibrizi. Cele mai populare sunt: Teahibrid Green Peace, Teahibrid Holsteinnperl, Teahibrid Claus Dalbi si Teahibrid Queen Elisabeth.

Fiecare soi se deosebeste prin culorile elegante. Cand vine vorba despre acest aspect Teahibrid Green Peace este cu totul neobisnuit pentru ca florea este de culoare verde pastelat și are o aroma delicata. Florea este densa, strangand nu mai putin de 40-45 de pelate dispuse in straturi.

Teahibrid Green Peace se remarca in orice gradina prin tufele sale bogate ce pot ajunge si la 100 cm in inatime. Parfumul emanat este discret, dar foarte persistent. Isi pastreaza mirosul placut pentru mut timp si dupa taiere. Acest soi prezinta si o serie de avantaje, printre care se numara si rezistenta la temperaturi scazute, boli si daunatori.

Teahibrid Holsteinnperl este un soi de trandafir nobil, cu un parfum discret ce se potriveste perfect pentru alcatuirea gardurilor vii. Se dezvolta perfect in solul de tip fertil, nisipos, usor acid, cu un bun sistem de drenare. Principalul avantaj al acestui soi este ca infloreste din abundenta pe o perioada indelungata de timp. Sunt ideale ca flori taiate si in diverse aranjamente. Asadar, daca iti plac buchetele sau vazele bogate, alege acesti trandafiri teahibrizi.

Teahibrid Claus Dalbi are flori gingase, albe. Se potriveste perfect in gradinile unde se doreste un plus la capitolul aspect desavarsit. Prefera locurile insorite si principalul avantaj al soiului este inflorescenta bogata si pafumul suav. Nu are nevoie de ingrijire deosebita.

Teahibrid Queen Elisabeth este florea de culoare roz pal care se potriveste perfect in curti si gradini. Se dezvolta perfect in sol de tip fertil, nisipos, usor acid, cu un bun sistem de drenare. Irigarea se face în mod constant, dar cu moderatie. Principalul avantaj al acestui soi este ca nu are nevoie de ingrijire speciala si infloreste abudent. Se adapteaza usor oricarei zone din tara noastra.

Cand si cum sa plantezi trandafiri teahibrizi

Cum sa plantezi un trandafir teahibrid
Cum sa plantezi un trandafir teahibrid

Trandafirii teahibrizi se pot planta in doua perioade importante din an. Poti alege sa o faci primavara sau toamna.

Daca alegi sa plantezi trandafiri teahibrizi primavara, atunci trebuie sa stii ca ai timp din luna martie pana cel tarziu la inceputul lunii mai. Este ideal sa faci asta cand solul este cald si bine afanat. Butasii de trandafir se vor prinde extrem de repede.

Daca alegi sa plantezi toamna, perioada ideala este incepand cu luna septembrie, dar nu mai tarziu de inceputul lunii noimebrie.

Trebuie sa ai mare grija si unde ii plantezi. Acesti trandafiri teahibrizi sunt mari iubitori de lumina. Cu cat beneficiaza de mai multa lumina pe timpul zilei, dar si cu soare din plin, cu atat te va recompensa cu si mai multe flori bogate si frumos mirositoare.

Citeste si: Cum sa faci musuroirea trandafirilor si de ce este necesara

Este bine ca acolo unde plantezi sa fie loc dedicat exclusiv lor. Prefera locurile deschise, fara copaci in proximitatea lor. Exista riscul ca pomii sa le ia aerul mai ales ca, la maturitate, acest tip de trandafir ajunge si la inaltimea de 100 cm si are nevoie de cat mai mult spatiu.

Ai grija si la umezeala. Nu trebuie plantati in locuri umede in permanenta pentru ca creste riscul aparitiei bolilor specfice.

Un alt aspect important la acesti trandafiri este ca au rezistenta la temperaturile scazute. Daca vei avea astfel de flori in curte sau gardina, te vei bucura de flori din belsug pe o perioada mare de timp, mai exact din din luna iunie pana in luna noiembrie, plus ca locul va deveni si foarte inmiresmat.

Un alt aspect important este si ca nu au nevoie de ingrijiri speciale si se adapteaza usor.