Cum sa plantezi butasii de trandafiri in mod corect. Greseli de evitat!
Cum sa plantezi butasii de trandafiri in mod corect. Greseli de evitat!

Cum sa plantezi butasii de trandafiri in mod corect. Greseli de evitat!


Cum sa plantezi butasii de trandafiri in mod corect. Afla ce greseli ar trebui evitate, daca vrei sa te bucuri de flori in sezonul ce urmeaza. Cum sa pregatesti groapa, cum pastrezi butasii si cum faci plantarea. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa plantezi butasii de trandafiri in mod corect. Greseli de evitat – Cuprins:

Cum sa alegi butasii de trandafiri

Butas de trandafir
Butas de trandafir

Inainte de a stii cum sa plantezi butasii de trandafiri in mod corect, o sa iti spunem cate ceva si despre alegerea acestora. Poate ca si tu primesti o multime de cataloage cu flori, de pe care poti sa comanzi toate plantele posibile.

In acele cataloage vei vedea o multime de specii de trandafiri, care mai de care mai frumoase. Sfatul nostru este sa nu te lasi pacalit sau pacalita de specii care, de fapt, nu exista. In cazul in care o sa vezi trandafiri negri sau albastri, ar trebui sa stii ca acele poze sunt modificate cu ajutorul celebrului Photoshop.

Trandafirii negri pe care ii vezi in poze au o tenta maronie, in timp ce trandafirii albastrii au o tenta violet. Bineinteles, daca privesti trandafirii dintr-un anumit unghi, acestia pot avea reflexii care in viziunea vanzatorilor, se apropie de culoarea pe care ei o vand.

Sfatul nostru este sa nu ne lasam pacaliti de acesti vanzatori si sa nu comandam chiar toate tipurile de trandafiri pe care le gasim in aceste cataloage. Nu uita ca scopul acestor companii este sa vanda cat mai mult!

De asemenea, sursa materialului saditor este deosebit de importanta. De multe ori, butasii nu supravietuiesc pe perioada iernii, chiar daca ii acoperi pe toata durata sezonului rece. Totodata, radacinile nu se dezvolta in mod corect si butasii sunt afectati de anumite boli. Este foarte important, mai ales cand vrei sa stii cum sa plantezi butasii de trandafiri in mod corect.

Nu uita ca un sistem radicular care se dezvolta sanatos inseamna ca trandafirii se vor prinde fara absolut nicio problema. Butasii trebuie sa aiba 2-3 radacini groase cat degetul, fara pete negre (necroze) si cu muguri bine dezvoltati.

Cum sa plantezi butasii de trandafiri in mod corect

Cum sa plantezi butasii de trandafiri
Cum sa plantezi butasii de trandafiri

Daca ai cumparat butasii de trandafiri si nu ii plantezi imediat, o sa iti spunem si cum ar trebui sa ii pastrezi. Butasii trebuie tinuti in apa, pana cand urmeaza sa ii plantezi. In caz contrar, acestia s-ar putea sa se usuce. Mai mult, butasii de trandafiri trebuie tinuti in apa pentru cateva ore, inainte de plantare.

Locul unde plantezi trandafirii este iarasi foarte important, pentru ca aceste flori au nevoie de un loc unde beneficiaza de lumina soarelui, unde sunt protejate de vanturile reci de pe perioada iernii, dar si unde benefiaza de circulatia aerului.

Te sfatuim sa nu alegi locurile cu umbra, deoarece anumite tipuri de trandafiri nu vor creste cum trebuie si mugurii nu se vor dezvolta in mod corect. Desigur, poti alege specii de trandafiri care cresc in locuri cu umbra mai multa, insa lista este destul de scurta.

Citeste si: Cum sa faci plantarea trandafirilor toamna. Care sunt secretele?

Nu este bine sa muti trandafirii dintr-un loc in altul, asa ca iti sugeram sa alegi un loc bun de la inceput si sa lasi trandafirii sa creasca nestingheriti. Si daca tot am vorbit despre locul de plantare, ar fi bine sa stii ca pregatirea gropii este foarte importanta. Tocmai de aceea, este bine sa stii cum sa plantezi butasii de trandafiri in mod corect, pentru ca florile tale sa se prinda.

Dupa ce ai facut groapa, este indicat sa ajuti radacinile trandafirului sa se dezvolte. Tocmai de aceea, iti recomandam ca pe fundul gropii sa pui un pic de turba, pentru ca radacinile sa creasca in mod corect.

De asemenea, fasonarea radacinilor este foarte importanta. Pentru cei ce nu stiu, fasonarea se refera la taierea radacinilor rupte, necrozate, dar si scurtarea celor prea lungi. Este foarte important sa faci acest lucru inainte de plantare. Dupa ce ai fasonat radacinile, va fi nevoie sa faci si mocirlirea acestora, adica sa le inmoi intr-un amestec de pamant galben, balegar si apa.

Dupa plantare, nu uita sa tasezi pamantul foarte bine in jurul acestora, pentru a evita formarea golurilor de aer. Acest lucru poate afecta dezvoltarea radacinilor si cu siguranta nu vrei sa se intample asta.