Cum sa ingrijesti gradina. 7 greseli de evitat
Cum sa ingrijesti gradina. 7 greseli de evitat

Cum sa ingrijesti gradina. 7 greseli de evitat


Cum sa ingrijesti gradina. Afla ce greseli trebuie evitate si care sunt cele mai importante pe care si tu ar trebui sa le iei in considerare. Ce trebuie sa stii si care sunt cele 7 greseli pe care sa le ocolesti.

Cum sa ingrijesti gradina. 7 greseli de evitat – Cuprins:

Cum sa ingrijesti gradina. 7 greseli pe care sa le eviti

Cum sa ingrijesti gradina
Cum sa ingrijesti gradina

Daca si tu vrei sa stii cum sa ingrijesti gradina in mod corect, ar fi bine sa tii cont de cele mai comune 7 greseli pe care este bine sa le eviti.

In primul rand, vorbim despre excesul de apa. Multi dintre noi avem tendinta sa udam plantele folosind o cantitate mai mare de apa decat acestea au nevoie, mai ales daca temperaturile de afara sunt foarte ridicate. 

Unele culturi au nevoie de apa mai multa, insa trebuie sa studiezi acest lucru. Nu ar fi rau sa te documentezi despre legumele pe care le cultivi. De exemplu, rosiile, mazarea sau castravetii au nevoie de apa mai multa atunci cand intra in floare. Asadar, documenteaza-te foarte bine!

Stim ca iti place sa ai o gradina bogata, insa ar fi bine sa stii ca nu trebuie sa aglomerezi plantele. Tine cont de distantele de plantare recomandate, pentru ca in caz contrar plantele nu vor avea tot timpul acces la lumina suficienta, circulatia aerului este ingreunata, favorizezi aparitia bolilor si astfel cresterea va fi ingreunata.

Mana tomatelor
Mana tomatelor

Si daca tot am adus vorba de boli sau daunatori, ar fi bine sa tii cont si de aplicarea tratamentelor fitosanitare. Trebuie sa tii cont de cantitatile necesare pentru a prepara solutiile, nu folosi un tratament mai puternic in speranta ca vei tine daunatorii la distanta, nu faci decat sa le cresti rezistenta si solutiile nu vor mai fi eficiente.

Tine cont si de fertilizarea legumelor. Nu trebuie facuta in exces, asadar este indicat sa respecti indicatiile producatorului. Acolo vei gasi cantitatile recomandate, asa ca este indicat sa le respecti si tu.

Gunoiul de grajd este foarte util in gradina, insa multi fac greseala sa il imprastie prin gradina. Ei bine, gunoiul de grajd are nevoie de aproximativ un an pentru a se descompune. In componenta acestuia gasesti o multime de seminte provenite de la buruieni sau oua de coropisnita. Daca inca nu stii cum sa procedezi, gasesti aici un ghid despre intregul proces.

Daca vrei sa ai o gradina pusa la punct, va fi necesar sa tii sub control si cresterea buruienilor. Pe langa faptul ca sunt inestetice, acestea sunt o sursa de boli si daunatori care iti pot afecta culturile. Cele mai periculoase burieni sunt pirul, mohorul si costreiul. Pentru a le tine sub control, este indicat sa faci mulcirea solului. Daca inca nu stii despre ce vorbim, gasesti aici un ghid despre mulcire.

La final, iti mai amintim despre o operatiune foarte importanta: dezinfectarea uneltelor. Foarfecele sau cutitele de altoit trebuie dezinfectate pentru a te asigura ca nu transmiti bolile in intreaga cultura. Ia in considerare sa faci acest lucru si atunci cand te ocupi de taierea pomilor fructiferi.