Cum sa faci plantarea bulbilor de zambile toamna si care sunt pasii
Cum sa faci plantarea bulbilor de zambile toamna si care sunt pasii

Cum sa faci plantarea bulbilor de zambile toamna si care sunt pasii


Cum sa faci plantarea bulbilor de zambile toamna, dar mai ales in ce perioada trebuie sa faci aceasta operatiune. De asemenea, iti explicam si care sunt pasii, pentru a te bucura de flori primavara urmatoare. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa faci plantarea bulbilor de zambile toamna si care sunt pasii – Cuprins:

Cum sa faci plantarea bulbilor de zambile toamna

Plantarea bulbilor de zambile toamna
Plantarea bulbilor de zambile toamna

Inainte de toate, trebuie sa stii ca plantarea zambilelor se face in lunile septembrie sau octombrie, urmand ca acestia sa infloreasca in primavara urmatoare. Asadar, haide sa vedem care sunt si pasii.

Pregatirea terenului pe care urmeaza sa plantezi bulbii de zambile trebuie sa se faca folosind o cazma, iar pe urma pamantul trebuie maruntit folosind o sapa, dupa care se niveleaza. La final, trebuie sa faci si gropile in care vei planta bulbii.

Si daca tot am vorbit de gropi, acestea trebuie sa aiba o adancime de aproximativ 10 cm, in functie de marimea bulbilor. Distanta de plantare va fi de 15-20 cm, asa ca ia in considerare si acest lucru.

Atunci cand faci plantarea bulbilor de zambile toamna, ia in considerare si folosirea ingrasamintelor hidrosolubile de tip granule, pentru ca acestea au o eliberare prelungita. Ingrasamintele se folosesc la plantare, impreuna cu putina turba.

Citeste si: Zambile in ghiveci. Cum sa ingrijesti aceste flori

Dupa ce ai plantat bulbii, va fi nevoie sa faci si o tasare a solului, pentru a nu permite formarea golurilor de aer. Nu uita ca bulbii trebuie sa intre in contact cu pamantul, pentru a se dezvolta in mod corect.

Bineinteles, dupa ce ai plantat bulbii de zambile, va fi nevoie sa uzi pamantul folosind o cantitate suficienta de apa. Nu uita ca solul trebuie sa fie bine drenat, asa ca ar fi indicat sa folosesti un subtrat din comert, special pentru plantele cu flori.

Urmatorul pas, va fi sa te bucuri de flori la primavara, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si asteapta rezultatele in sezonul cald. Si daca tot am adus aminte de asta, ar fi bine sa stii ca dupa 3-4 ani bulbii de zambile se scot din pamant. Dupa cum vezi, plantarea bulbilor de zambile toamna nu e chiar o operatiune atat de grea.

Bulbii se scot pe timp de vara, dupa ce aproximativ 80% din frunzele plantelor s-au uscat. Nu uita ca trebuie depozitati in spatii cu temperaturi care depasesc 15 grade Celsius si unde lumina soarelui nu va ajunge. Bulbii se tin la uscat pana ce vine toamna, dupa care se vor planta.

La final, iti mai spunem ca pentru plantarea zambilelor, ar fi bine sa alegi un spatiu unde florile for beneficia de lumina soarelui. Nu alege un loc cu umbra, deoarece zambilele nu se vor dezvolta in mod corect.