Cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan
Cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan

Cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan


Cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan. Afla cum trebuie sa procedezi daca te-ai lovit de acest lucru in casa ta si cum trebuie sa le cureti in mod corect. Ce operatiuni trebuie sa faci si cum sa izolezi acea zona, pentru a te asigura ca nu te mai lovesti de acest lucru pe viitor.

Care este cauza petelor galbene-maronii care apar pe tavan

Apa infiltrata
Apa infiltrata

Cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan. Acele pete galbene-maronii care apar pe tavan nu sunt chiar o noutate. Cauza o reprezinta infiltratiile pe tavan sau perete care sunt date de pigmentul de rugina provenit de la metal sau de putrezirea lemnului care a intrat in contact cu apa.

Totodata, petele pot aparea si pe coloanele pluviale care au o anumite vechime. Aici aducem in discutie coloanele fabricate din fonta, care dupa o perioada necesita inlocuire,

Totusi, cele mai frecvente probleme apar la apartamentele de sub terasele blocurilor, deoarece exista locuri in care apa stagneaza, iar in timp aceasta se infiltreaza si cauzeaza probleme destul de mari.

Cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan, ce trebuie sa faci

Cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan
Cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan

Inainte de toate, trebuie sa intelegi ca o lucrare de hidroizolatie facuta in mod corect, va stopa apa la nivelul acoperisului. Asadar, inainte sa rezolvi problemele din casa ta, ar fi bine sa te ocupi de cauza principala a problemei tale.

Verifica sursa de infiltratie, iar abia dupa aceea treci la partea de curatare a petelor. Dupa ce te asiguri ca apa nu se va mai infiltra te poti apuca de urmatorii pasi. Nu credem ca vrei sa cureti totul si pe urma sa te lovesti de aceeasi problema! Asadar, trebuie sa inveti cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan, in mod corect!

Daca ai un tavan fals din rigips, ar fi bine sa verifici placa sa nu aiba mucegai, iar daca este cazul va trebui sa cureti extrem de bine totul. Pentru curatare o sa ai nevoie de otet, bicarbonat de sodiu, amoniac, selac si de o vopsea pe baza de latex.

Citeste si: Cum sa scapi de igrasie si de umezeala din casa ta

Pentru curatarea petelor o sa ai nevoie de o galeata, 4 litri de apa calda pe care, o cana de otet, o ceasca de bicarbonat de sodiu si o jumatate de ceasca de amoniac. Amesteca foarte bine, iar apoi curata petele folosind acest amestec cu ajutorul unui prosop umed.

Daca peretele a inceput sa se decojeasca, te sfatuim sa folosesti o perie pentru a indeparta totul si a lasa suprafata perfect curata. La final, sterge tavanul cu un prosop uscat si lasa-l sa se usuce. Este esential, daca vrei sa stii cum sa cureti petele de apa aparute pe tavan.

Dupa ce suprafata s-a uscat, te sfatuim sa acoperi cu selac, folosind o pensula. Pentru cei ce nu stiu, selacul sau shellac este o rasina naturala sau produsa sintetic, ce se foloseste la prepararea unor lacuri. Bineinteles, va fi nevoie ca totul sa se usuce perfect.

La final, suprafata se acopera cu o vopsea pe baza de latex. In cazul in care consideri ca placa de rigips nu se mai poate inlocui sau nu mai poate fi curatata, te sfatuim sa o inlocuiesti.