Cum sa cureti o masina de tuns iarba si de ce este indicat sa faci asta
Cum sa cureti o masina de tuns iarba si de ce este indicat sa faci asta

Cum sa cureti o masina de tuns iarba si de ce este indicat sa faci asta


Cum sa cureti o masina de tuns iarba. Afla care sunt pasii pe care sa ii urmezi, dar si de ce este indicata curatarea masinii de tuns iarba dupa fiecare utilizare. Iata ce trebuie sa stii pentru ca aceasta sa reziste cat mai mult!

Cum sa cureti o masina de tuns iarba si de ce este indicat sa faci asta – Cuprins:

Cum sa cureti o masina de tuns iarba. Pasii pe care sa ii urmezi!

Cum sa cureti o masina de tuns iarba
Cum sa cureti o masina de tuns iarba

Inainte de a vorbi despre cum sa cureti o masina de tuns iarba, trebuie sa stii faptul ca nu obligatorie curatarea acesteia, insa daca o sa o faci dupa fiecare utilizare o sa ii prelungesti viata cu cativa ani.

Chiar daca o sa faci asta ocazional, masina de tuns iarba o sa functioneze la parametri normali, dar mai ales o sa previi ruginirea componentelor metalice sau corodarea acestora.

Totusi, retine faptul ca este mai simplu sa cureti masina dupa fiecare utilizare decat sa faci o curatare temeinica o data la ceva timp.

Daca inca nu stiai, indepartarea resturilor de iarba de pe masina de tuns tine la distanta si rugina. Resturile de iarba sunt umede, ceea ce inseamna ca acestea vor favoriza si oxidarea componentelor metalice, adica ruginirea acestora.

Mai mult decat atat, resturile de iarba pot ajunge si in interiorul motorului, asa ca nu doar lama poate fi afectata. Pe masura ce se depun, aceste resturi pot cauza incalzirea motorului, asa ca durata de viata a acestuia se va reduce.

Si totusi, cum trebuie sa cureti masina de tuns iarba in mod corect, care sunt pasii pe care sa ii urmezi? Ei bine, in primul rand trebuie sa folosesti o perie mai tare cu care sa indepartezi resturile de iarba taiata.

Cos colector
Cos colector

Dupa aceea, pune masina de tuns iarba pe-o parte si folosind un furtun cu apa curata totul foarte bine. Nu te grabi si doar atunci cand nu mai ies resturi de iarba inseamna ca te poti opri.

Daca exista depuneri serioase de resturi de iarba, atunci poti folosi o perie mai tare pentru a le indeparta cu ajutorul apei.

Bineinteles, furtunul de apa poate fi folosit si pentru a curata masina de tuns iarba pe deasupra, deoarece si pe acolo se va aduna praful.

Citeste si: Cum sa faci ingrasamant natural din iarba taiata

Nu uita nici de sacul sau cosul colector in care sunt depozitate resturile de iarba, pentru ca si acesta trebuie curatat foarte bine. Foloseste un furtun cu presiune pentru a te asigura ca o sa cureti temeinic tot interiorul acestuia.

Pentru a mentine cutitele masinii de tuns lubrifiate si ascutite poti pulveriza putin WD-40, adica acel spray lubrifiant multifunctional ce poate proteja mecanismele de rugina si coroziune. Asadar, il poti folosi pentru a debloca mecanismele intepenite.

Dupa ce ai terminat cu curatarea acesteia, masina de tuns iarba trebuie uscata. O poti lasa sa stea la soare sau o poti pune intr-un loc uscat. De asemenea, o poti sterge cu o carpa uscata.