Cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare. Ce sa iei in considerare
Cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare. Ce sa iei in considerare

Cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare. Ce sa iei in considerare


Cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare. Afla care sunt avantajele si dezavantajele produselor care se afla pe piata. Iti explicam si care sunt cele mai ieftine, insa care ar trebui alese daca vrei sa faci o investie pe termen lung.

Cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare. La ce sa fim atenti? – Cuprins:

Cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare

Cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare
Cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare

Daca si tu vrei sa inveti cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare, atunci ar fi bine sa stii care sunt diferentele intre produsele aflate la vanzare si de ce ar trebui sa fim atenti atunci cand facem aceasta achizitie.

Lucrurile nu sunt chiar atat de simple, deoarece trebuie sa iei in considerare mai multe criterii atunci cand faci alegerea tevilor. In primul rand, vorbim despre materialul din care acestea sunt fabricate, iar pe piata gasim tevi din plastic, multistrat sau cupru.

Tevile din plastic sunt cele mai ieftine, iar un alt avantaj este ca sunt si foarte usor de montat. Marele dezavantaj este durata de viata scurta, asa ca daca vrei sa faci o investitie durabila, ar fi bine sa te orientezi catre tevi fabricate din alt material.

Tevile multistrat reprezinta o alternativa, iar pentru cei ce nu stiu acestea au un strat interior din plastic, unul mijlociu din metal, iar stratul exterior este realizat dintr-un plastic mai rezistent ce are rolul de a proteja. Avantajul este ca acestea sunt mai rezistente decat cele de plastic, dar au si pierderi mici de caldura.

Tevi de cupru
Tevi de cupru

Totusi, cei ce vor sa faca o investitie pe termen lung ar fi bine sa se orienteze catre tevile din cupru. Bineinteles, acestea sunt cele mai scumpe, insa nu uita ca vorbim despre tevi care au o durata lunga de viata. Un alt avantaj este ca acestea se imbina usor si previn depunerile de sedimente, dar ofera si o rezistenta superioara la coroziune (de pana la 50 de ani).

Cum sa alegi tevile pentru instalatiile sanitare. Chiar daca sunt mai scumpe, tevile de cupru o sa tina problemele la departare. Nu uita ca o reparatie a instalatiei sanitare poate fi costisitoare, asa ca te-am sfatui sa alegi produse de calitate, daca vrei sa economisesti bani pe termen lung.

Citeste si: Cum sa folosesti centrala termica pentru a reduce consumul de gaze

Mai mult, tevile de cupru sunt rezistente la socuri mecanice sau lovituri, dar si la temperaturile extreme. Totodata, tevile de cupru au si proprietati antibacteriene!

Un alt factor pe care trebuie sa il iei in considerare este randamentul pe care il ofera tevile pentru instalatiile sanitare. Tevile de plastic favorizeaza pierderea de caldura, asa ca cel mai bun randament il ofera tevile multistrat si cele fabricate din cupru.

Ca si aspect, tevile de cupru se pot integra foarte bine, deoarece sunt subtiri si se imbina foarte usor. Totusi, le poti alege si pe cele multistrat.