Cultivare ghimbir in ghiveci. Cum sa o faci in mod corect
Cultivare ghimbir in ghiveci. Cum sa o faci in mod corect

Cultivare ghimbir in ghiveci. Cum sa o faci in mod corect


Cultivare ghimbir in ghiveci, iata cum sa o faci in mod corect. Cunoscut drept o mirodenie care a aparut din cele mai vechi timpuri in regiunea sud-estica a Indiei, ghimbirul a devenit din ce in ce mai popular in zilele noastre, fiind inclus in dieta de zi cu zi a unui numar tot mai mare de oameni. Si nici nu este de mirare ca a devenit atat de utilizat, ghimbirul avand o serie intreaga de proprietati benefice organismului.

Spre exemplu, ghimbirul imbunatateste digestia si sustine metabolismul. Apoi, acesta are efecte benefice atunci cand vine vorba despre scaderea in greutate. De asemenea, specialistii sustin ca ghimbirul are un efect antiinflamator, dar si ca ajuta la eliminarea starilor de greata sau rau de miscare.

In plus, ghimbirul este folosit si intr-o serie intreaga de preparate culinare, aroma si savoarea sa fiind extrem de apreciate in regiunea Asiei si nu numai.

Cultivare ghimbir in ghiveci. Cum sa o faci in mod corect – Cuprins:

Cultivare ghimbir in ghiveci

Cultivare ghimbir in ghiveci
Cultivare ghimbir in ghiveci

Cultivare ghimbir in ghiveci. Ei bine, trebuie sa stiti ca acest ghimbir poate fi crescut destul de usor chiar la voi acasa, intr-un ghiveci. Daca ati luat in calcul aceasta posibilitate pana acum, ati ajuns in locul potrivit, in randurile urmatoare urmand sa va dam mai multe detalii despre cum puteti face acest lucru cu usurinta!

Procesul de crestere a ghimbirului (Zingiber officinale) in ghiveci nu este deloc unul atat de complex, ba chiar din contra! Totusi, tineti cont de faptul ca ghimbirul nu creste atat de rapid, asa ca va trebui sa aveti rabdare. Potrivit specialistilor, in cateva luni va veti putea bucura insa de o planta crescuta frumos si natural!

In primul si primul rand, haideti sa aflam impreuna care sunt lucrurile de care aveti nevoie pentru a putea trece la treaba. Vestea buna este ca nu aveti nevoie de prea multe lucruri, asa ca nu trebuie sa va faceti griji!

Citeste si: Cum sa plantezi ghimbir chiar la tine in gradina

Pentru inceput, veti avea nevoie de un ghiveci de marimi potrivite si de pamant pentru flori, de preferat unul care nu retine prea multa apa. In cele din urma, veti mai avea nevoie de o radacina proaspata de ghimbir, pe care o gasiti fara probleme aproape in orice supermarket. Respecta aceste sfaturi atunci cand faci o cultivare de ghimbir in ghiveci.

Pentru a putea trece la treaba vei avea nevoie de o radacina de ghimbir incoltita. Daca radacina pe care o ai nu este incoltita, aceasta trebuie scufundata intr-un vas cu apa calduta pentru cateva ore!

In timp ce radacina de ghimbir incolteste, asigura-te ca ai umplut ghiveciul cu pamant de flori. Apoi, trebuie sa asezi radacina de ghimbir in sol si sa acoperi cu pamant. Daca ghimbirul este incoltit, ai grija sa il asezi cu coltul in sus.

Cum sa ingrijesti planta in ghiveci

Ghimbir verde
Ghimbir verde

Ei bine, acesta este un aspect extrem de important, procesul de crestere al plantei fiind conditionat de pozitionarea ghiveciului. In primul rand, trebuie sa stii ca ghimbirul are nevoie de un loc calduros pentru a se putea dezvolta, in special in timpul iernii. Totusi, asigura-te ca planta nu se afla in contact direct cu razele soarelui. In acelasi timp insa, aceasta are nevoie de lumina naturala!

De cate ori udam ghimbirul? Pentru a se putea dezvolta, ghimbirul are nevoie in permanenta de un sol umed. Chiar si asa insa, tineti cont de faptul ca nu trebuie sa exagerati cu udarea! Asadar, asigura-te ca planta va beneficia in fiecare zi de cativa stropi de apa. Doar asa poti face o cultivare de ghimbir in ghiveci, intr-un mod corect.

Atunci cand este foarte cald, poti uda planta chiar si de doua ori pe zi. Pentru a nu o uda excesiv, poti apela la o sticla cu pulverizator. Dupa ce creste, este recomandat sa pulverizezi apa si pe frunzele plantei, nu numai la radacina!

Ce ingrasamant este recomandat pentru a face o cultivare de ghimbir in ghiveci. La fel ca si in cazul altor plante, si ghimbirul poate fi ajutat sa creasca cu ajutorul unui ingrasamant. Asadar, o data la doua sau trei luni, poti adauga un ingrasamant natural pe baza de alge de mare pentru a ii stimula cresterea.

Recoltarea ghimbirului. Asa cum spuneam si mai devreme, ghimbirul nu creste foarte repede, procesul de crestere al plantei fiind unul care necesita aproximativ trei sau patru luni. In mod normal, cand planta are deja patru luni, vei putea incepe sa tai mici bucatele din radacina. Ca sa faci acest lucru va trebui sa indepartezi cu grija o parte din sol pentru a ajunge la radacinile plantei.