Casa si Gradinarit

Cuie ruginite batute in pomi fructiferi. Cum sa ii ajuti sa rodeasca mai mult

Cuie ruginite batute in pomi fructiferi. Stim ca suna ciudat, dar o sa iti explicam ce trebuie sa faci si cum sa ajuti pomii fructiferi din livada sa rodeasca mai mult, folosind cuie ruginite. Este o metoda stiuta din batrani, asa ca o sa ti-o explicam pas cu pas.

Cuie ruginite batute in pomi fructiferi. Cum sa ajuti pomii sa rodeasca mai bine

Cuie ruginite

Poate ca ati vazut de multe ori cuie batute in pomii fructifer, dar v-ati gandit ca sunt folosite doar pentru a agata ceva de ele. Ei bine, iti spunem ca aceasta metoda este, de fapt, o practica mai veche stiuta de bunicii nostri.

In spatele cuiului ruginit sta stiinta, deoarece scopul este aportul de fier. Ati citit bine! Cuiul ruginit batut in scoarta unui pom fructifer precum mar, par, nuc sau prun poate rezolva problemele legate de carenta de fier a pomilor fructifer mentionati.

Cuie ruginite batute in pomi fructiferi. In cazul in care nu stiai, pomii fructiferi care depasesc o anumita varsta incep sa intampine probleme cu rodirea, care devine dificila odata cu trecerea timpului. Asadar, nu ii faci rau pomului fuctifer, ci il ajuti sa rodeasca.

Cum sa bati un cui ruginit intr-un pom pentru a rezolva carenta de fier

Cuie ruginite batute in pomi fructiferi

Cuie ruginite batute in pomi fructiferi. Ei bine, atunci cand vei folosi cuiul ruginit, trebuie sa stii ca acesta nu trebuie batut de tot. Doar jumatate din lungimea cuiului va intra in trunchiul pomului, pentru ca rostul cuiului nu este sa raneasca ci sa ajute.

Mai mult decat atat, cuiul va continua sa rugineasca, iar astfel va aduce un aport de fier pomului fructifer. Aportul de fier din cuiele ruginite vor ajuta pomii fructiferi sa rodeasca mai mult anul care urmeaza.

Desigur, daca vorbim despre un pom fructifer de dimensiuni mai mari, poti sa folosesti chiar doua cuie ruginite. Acesta se va bate la cativa centimetri distanta de celalat.

Citeste si: Rugina de pe cada. Cum sa cureti acele urme fara sa distrugi smaltul

Bineinteles, va trebui sa fiti atenti si inainte de a bate cuiele sa le sterilizati. Nu uitati ca aceste cuie vor forma o rana, asa ca locul poate fi o portita pentru anumite boli ce pot afecta pomii fructiferi. Nu uitati sa le sterilizati!

Cuie ruginite batute in pomi fructiferi. Daca nu vrei sa folosesti cuie, poti folosi si alta metoda pentru a aduce un aport de fier pomilor fructiferi. Metoda este destul de simpla: va trebui sa folosesti cuie sau suruburi ruginite intr-o galeata plina cu apa, dupa care vei uda periodic pomii fructiferi din livada ta.

Citeste si: Cum sa cureti petele de rugina de pe un robinet cromat

O alta metoda des intalnita este sa pui un obiect de fier ruginit la radacina pomului fructifer atunci cand il plantezi. Practic, te asiguri ca vei aduce un aport de fier pomului fructifer, iar radacinile se vor ocupa de acest lucru.

Cuiele ruginite pot ajuta si plantele sa ramana sanatoase, insa doar in cantitati mici. Deficienta de fier se poate observa destul de usor, pentru ca frunzele capata o culoare galbena si pot sa cada.

Rugina este un oxid de fier de culoare rosie, asa ca va ajuta plantele sa fie sanatoase si sa dea mai multe roade. Nu folosi o cantitate mare, pentru ca rugina poate creste si aciditatea solului.

Share
Published by
andrei