Cand se taie muscatele. Cum sa faci asta si in ce perioada
Cand se taie muscatele. Cum sa faci asta si in ce perioada

Cand se taie muscatele. Cum sa faci asta si in ce perioada


Cand se taie muscatele. Afla care este perioada ideala, cum sa faci asta in mod corect, dar si de ce este necesara taierea muscatelor. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi!

Cand se taie muscatele. Cum sa faci asta si in ce perioada – Cuprins:

Cand se taie muscatele. Cum sa procedezi si cat trebuie sa tai

Cand se taie muscatele
Cand se taie muscatele

Inainte sa stii cand se taie muscatele, ar trebui sa stii si de ce este necesara aceasta operatiune. Cum ajuti plantele si de ce ar trebui sa faci asta in fiecare an.

Asadar, taierea muscatelor este necesara toamna sau atunci cand sezonul rece a sosit. Aceasta taiere este benefica pentru muscate, mai ales daca pe perioada iernii le muti intr-un loc racoros si reduci cantitatea de apa pe care le-o administrezi.

Plantele trebuie taiate atunci cand temperatura de pe timpul noptii scade sub valoarea de 8 grade Celsius. Nu trebuie sa astepti primul inghet, asa ca taie plantele din timp.

Ca si regula de baza, va trebui sa tai muscatele pana ce ramurile vor avea o lungime de 10-12 centimetri. Daca lastarii sunt batrani, atunci acestia se pot taia de la baza pentru a se regenera atunci cand vine sezonul cald.

Ideal este ca tulpina care a ramas sa aiba 3-4 noduri, adica acele puncte de prindere al frunzelor de tulpina. Astfel, cand vine primavara, tulpinile se vor dezvolta mult mai rapid.

Pentru taierea muscatelor iti recomandam sa folosesti un cutter sau o foarfeca foarte bine ascutita, pentru a nu provoca rani suplimentare. Dupa aceea, poti trata ranile cu un praf de carbune pentru a grabi cicatrizarea acestora.

Taierea muscatelor iarna
Taierea muscatelor iarna

Expertii recomanda si aplicarea unui tratament cu un fungicid pentru a preveni aparitia mucegaiului, dar in acelasi timp si a altor boli provocate de microorganisme.

Dupa taiere, ghivecele se pot pune langa un pervaz, insa mare atentia ca temperatura sa fie cuprinsa intre 5 si 12 grade Celsius. Nu trebuie sa fie foarte cald, deoarece muscatele sunt in perioada de repaus vegetativ.

In cazul in care depozitezi plantele la temperaturi mai mari este posibil ca acestea sa intre in vegetatie si nu iti doresti asta pe perioada iernii.

Citeste si: Ingrijirea muscatelor tiroleze iarna. Cum sa protejezi florile in sezonul rece

Totodata, toamna este perioada in care poti muta muscatele in ghivece mai mari. In cazul in care faci asta, iti sugeram sa folosesti un pamant de calitate care sa contina turba, perlit horticol, dar si putin nisip pentru ca drenajul apei sa se faca in mod corect.

Pe perioada iernii, muscatele se uda foarte putin, o data la 1-2 saptamani. Totusi, nu trebuie sa le pui prea multa apa, deoarece plantele sunt in perioada de repaus vegetativ.

In cazul in care depozitezi ghivecele cu muscate in beci, plentele nu o sa aiba nevoie de apa pe toata durata sezonului rece asa ca nu va trebui sa le duci grija.