Cand se scot bulbii de crini regali. Cum sa ii pastrezi pe timp de iarna
Cand se scot bulbii de crini regali. Cum sa ii pastrezi pe timp de iarna

Cand se scot bulbii de crini regali. Cum sa ii pastrezi pe timp de iarna


Cand se scot bulbii de crini regali. Care este cea mai buna perioada, cum sa faci asta in mod corect pentru a nu ii taia cand ii scoti, dar si cum sa ii pastrezi pe durata iernii. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi.

Cand se scot bulbii de crini regali. Cum sa ii pastrezi pe timp de iarna – Cuprins:

Cand se scot bulbii de crini regali. Care sunt pasii si cum ii pastrezi

Cand se scot bulbii de crini regali
Cand se scot bulbii de crini regali

Cand se scot bulbii de crini regali. Ei bine, cea mai buna perioada in casa sa scoti bulbii din pamant este toamna, mai exact in perioada 15 septembrie – 15 octombrie.

Daca o sa ii scoti prea devreme, adica la sfarsitul verii, atunci acestia o sa fie prea moi si ii poti taia sau strivi destul de usor atunci cand ii scoti. Mai mult, este posibil sa fie prea mici pentru a da nastere unor plante bogate in flori in anul ce urmeaza.

Ideal este sa scoti bulbii de crini din pamant dupa ce frunzele acestora nu mai sunt verzi si incep sa se usuce. Astfel, te asiguri ca toate substantele nutritive au ajuns in bulbi, iar asta inseamna plante cu o multime de flori in sezonul urmator.

Bulbii pot fi scosi cu ajutorul unei cazmale sau a unei furci, iar expertii recomanda sa sapam la o distanta de 15-20 cm fata de tulpini pentru a ne asigura ca nu ii taiem. Efectueaza operatiunea cu grija, pentru a ii putea scoate fara sa ii strici.

Bulbi pusi la uscat
Bulbi pusi la uscat

Urmatorul pas va fi sa ii scuturi foarte bine de pamant, iar apoi sa tai tulpina. Daca aceasta este inca verde nu o sa se rupa, asa ca o sa ai nevoie de un cutit sau de foarfeca de gradina.

Bulbii trebuie pusi apoi intr-o cutie pentru a se usca, insa nu ii pune unii peste altii. Totodata, trebuie inspectati destul de bine si cei care sunt deteriorati sau prezinta urme de mucegai iti sugeram sa nu ii pastrezi. Mai mult, bulbii de dimensiuni mici o sa dea nastere la flori abia dupa ce o sa mai creasca.

Citeste si: Cand se scot bulbii de gladiole si cum sa ii pastrezi peste iarna

Bulbii trebuie lasati la uscat timp de cateva zile, intr-un loc racoros si fara lumina. Ar fi indicat sa ii stropesti cu un fungicid pentru a te asigura ca acestia nu o sa mucegaiasca pe perioada iernii.

Pentru pastrare pe intreaga durata a sezonului rece iti sugeram sa ii pui intr-o punga de hartie sau intr-o cutie cu turba. Temperatura unde ii pastrezi nu ar trebui sa scada sub valoarea de 7-8 grade Celsius, asa ca un beci sau o pivnita este locul ideal. De asemenea, trebuie feriti de lumina soarelui.

Bulbii nu se vor uda pe perioada iernii, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa ii plantezi atunci cand vine primavara si a trecut orice pericol de inghet.