Cand se muta florile in casa. Cum sa faci asta fara sa le afectezi
Cand se muta florile in casa. Cum sa faci asta fara sa le afectezi

Cand se muta florile in casa. Cum sa faci asta fara sa le afectezi


Cand se muta florile in casa. Afla cum sa faci asta in mod corect, fara ca acestea sa fie afectate foarte mult. Cat de des trebuie sa le uzi, cum sa alegi locul potrivit si care este temperatura ideala. Iata ce trebuie sa stii!

Cand se muta florile in casa. Cum sa faci asta fara sa le afectezi – Cuprins:

Cand se muta florile in casa

Cand se muta florile in casa
Cand se muta florile in casa

Cand se muta florile in casa. Daca si tu obisnuiesti sa tii plantele in curte pe perioada verii, ar trebui sa stii de la ce temperaturi trebuie mutate la interior. Nu de alta, dar frigul le poate afecta destul de mult.

Expertii recomanda sa mutam plantele la interior atunci cand temperaturile scad sub valoarea de 10 grade Celsius pe timpul noptii. Chiar daca unele plante precum muscatele pot rezista la temperaturi de pana la 7 grade Celsius pe perioada noptii, este indicat sa le aduci la interior pentru a evita posibile probleme.

Foarte important! Pot exista diverse insecte pe plantele care au stat la exterior, asa ca este recomandat sa le cureti foarte bine folosind un furtun cu apa. Ghivecele de dimensiuni mai mici se pot baga in apa cu totul timp de cateva minute, iar astfel te asiguri ca acestea nu vor ajunge in casa ta sau in spatiul unde le vei depozita.

Daca plantele tale au afide sau alti daunatori, este recomandat sa folosesti un insecticid pentru ca acestea sa nu fie afectate pe perioada sezonului rece.

Totodata, plantele care au crescut prea mult se pot muta in ghivece mai mari, este momentul ideal sa faci asta pentru ca se pregatesc sa intre in perioada de repaus vegetativ.

Muscate degerate
Muscate degerate

Plantele care au nevoie de lumina trebuie puse in pe pervazele orientate catre Sud. In acelasi timp, plantele care nu sunt atat de pretentioase legat de lumina se pot pune la ferestrele orientate catre Est sau Vest.

Bineinteles, oriunde o sa pozitionezi plantele acestea o sa beneficieze de mai putina lumina fata de cata aveau la exterior. Tocmai de aceea, socul cauzat de mutarea acestora o sa duca la ingalbenirea unor frunze, care ulterior vor cadea.

Desigur, plantele o sa se obisnuiasca treptat, asa ca frunzele noi o sa inceapa sa creasca mai tarziu.

Din cauza temperaturilor mai reduse, plantele nu se mai uda atat de des precum o faceai cand erau in curte, deoarece apa nu se va mai evapora atat de repede.

Si nivelul de umiditate o sa fie mai redus la interior, asa ca expertii recomanda sa punem un strat de pietre pe farfurie de plastic si abia apoi sa asezam ghiveciul. Astfel, atunci cand pui apa mai multa aceasta o sa ramana in farfurie si o sa ajute la cresterea nivelului de umiditate.

Ideal este ca apa sa nu stagneze la nivelul ghiveciului si la nivelui pietrelor. In acest mod eviti si putrezirea radacinilor.

Cum sa ingrijesti plantele pe perioada iernii

Ingrijirea plantelor iarna
Ingrijirea plantelor iarna

Acum ca stii cand se muta florile in casa, ar trebui sa stii si cate ceva despre ingrijirea acestora pe perioada sezonului rece. Nu de alta, dar degeaba le muti la interior pentru a le proteja daca nu le ingrijesti in mod corect.

In primul rand, trebuie sa stii ca trebuie evitate temperaturile extreme. Spre exemplu, ghivecele cu plante nu se pun in apropierea caloriferelor sau in locurile unde exista curenti reci de aer. Plantele pot fi stresate atunci cand exista diferente de temperatura si pot fi afectate.

Pe timpul iernii, plantele nu se mai fertilizeaza. De regula, acestea intra in perioada de repaus vegetativ sau cresc destul de putin in timpul iernii, asa ca nu va mai fi nevoie sa le pui ingrasamant. Este recomandat sa reiei administrarea fertilizatorilor atunci cand vine primavara si plantele primesc mai multa lumina.

Citeste si: Pregatirea muscatelor pentru iarna. Cum sa faci asta in mod corect

Chiar daca este iarna, asta nu inseamna ca plantele nu pot fi afectate de daunatori, mai ales la interior unde temperaturile sunt mai mari. Tocmai de aceea, ar trebui sa le inspectezi in mod frecvent si sa te uiti cu atentie pe suprafetele inferioare ale frunzelor. Daca este cazul, poti aplica un tratament cu un insecticid pe baza de sapun sau ulei esential de neem.

Frunzele trebuie sa fie in permanenta curate, asa ca va trebui sa le stergi de praf. Nu uita ca lumina soarelui pe timpul iernii este limitata, asa ca plantele trebuie sa beneficieze din plin de aceasta.

La final, iti mai spunem ca acestea trebuie udate doar atunci cand pamantul este uscat. Nu vor mai avea nevoie de prea multa apa, asa ca nu exagera cu cantitatile.