De ce se abureste parbrizul pe interior. Cum sa previi acest fenomen si sunt cauzele
De ce se abureste parbrizul pe interior. Cum sa previi acest fenomen si sunt cauzele

De ce se abureste parbrizul pe interior. Cum sa previi acest fenomen si care sunt cauzele


De ce se abureste parbrizul pe interior. Afla cum sa previi acest fenomen, dar mai ales care sunt cauzele. Ce solutii ai la indemana pentru a conduce in siguranta si ce poti face pentru ca parbrizul sa nu se mai abureasca.

De ce se abureste parbrizul pe interior. Cum sa previi acest fenomen si sunt cauzele – Cuprins:

De ce se abureste parbrizul pe interior

De ce se abureste parbrizul pe interior
De ce se abureste parbrizul pe interior

De ce se abureste parbrizul pe interior. Daca si tie ti s-a intamplat asta, afla ca la baza pot sta mai multi factori. Va trebui sa ii iei prin eliminare, pentru a gasi solutia la problema ta.

In primul rand, parbrizul se poate aburi de la diferenta de temperatura din interiorul automobilului si cea exterioara. Cand aerul cald din masina ta intra in contact cu suprafata rece a parbrizului, acesta se raceste rapid si astfel apar aburii pe parbriz.

Se poate intampla ca atunci cand dai drumul la aerul conditionat sau la caldura sa se abureasca si parbrizul. Mai mult ca sigur, ai apasat din greseala sau din obisnuinta butonul de recirculare a aerului la interior. Dezactiveaza-l si problema se va rezolva imediat.

Trebuie sa stii ca un parbriz murdar se va aburi mult mai repede ca unul curat. In timp, pe parbriz se pot aduna mizeria sau alte particule, iar acestea favorizeaza aburirea.

Nu uita nici de filtrul de aer din habitaclu sau acel filtru de polen, pentru ca trebuie schimbat atunci cand faci revizia masinii. Acest filtru colecteaza polen, praf, dar si alti contaminanti insa atunci cand este infundat sau prea murdar va cauza aburirea parbrizului la interior.

Cum sa previi aburirea parbrizului

Aburire parbriz interior
Aburire parbriz interior

In primul rand, pentru a scapa de un parbriz aburit va trebui sa dai drumul la aerul conditionat. Asta va rezolva problema imediat, insa mare atentie sa nu fi apasat si butonul de recirculare a aerului la interior.

Pe durata sezonului rece, poti scapa de un parbriz aburit daca dai drumul la caldura la temperatura cea mai mare. Umiditatea din aer va fi redusa in interiorul masinii si astfel vei scapa de parbrizul aburit.

O alta solutie este sa pornesti functia de dezghetare a parbrizului. Asta va directiona aerul cald direct pe parbriz si va ajuta la evaporarea umiditatii.

Expertii ne mai recomanda sa deschidem geamurile pentru cateva minute pentru a ajuta la egalizarea temperaturii si umiditatii din interiorul masinii cu mediul exterior.

Citeste si: Cum sa previi aburirea oglinzilor exterioare ale unei masini si cum sa le cureti in mod corect

Poti preveni aburirea parbrizului daca il cureti in mod frecvent. Astftel, vei indeparta murdaria si umiditatea, iar pe langa asta o sa ai o foarte buna vizibilitate.

Un truc util pentru a preveni aburirea parbrizului este sa folosesti crema de ras. Foloseste o carpa din microfibra pe care pui crema de ras si dupa aceea sterge parbrizul la interior. 

Urmatorul pas va fi sa folosesti o carpa curata din microfibra cu care sa stergi foarte bine. Practic, crema o sa creeze un strat protector la interior care va preveni aburirea parbrizului.

Daca exista prea multa umiditate in interiorul masinii tale, atunci iti recomandam sa folosesti produse care o pot absorbi. Poti utiliza pliculete cu silica gel sau nisip absorbant pentru pisici.

Poti pune nisipul in cateva sosete curate, iar apoi sa le lasi pe sub scaune, insa tine minte sa il inlocuiesti o data la cateva saptamani.