Cum sa procedezi daca ai pierdut o cheie auto
Cum sa procedezi daca ai pierdut o cheie auto

Cum sa procedezi daca ai pierdut o cheie auto


Cum sa procedezi daca ai pierdut o cheie auto. Ce trebuie sa faci in cazul in care ai pierdut cheia de la masina si care sunt pasii pe care sa ii urmezi. Iata ce trebuie sa stii si tu, pentru ca se poate intampla oricui!

Cum sa procedezi daca ai pierdut o cheie auto – Cuprins:

Pierdut cheie auto. Cum sa procedezi daca ai pierdut cheia de la masina

Pierdut cheie auto
Pierdut cheie auto

Dupa cum spuneam mai sus, se poate intampla oricui, asa ca cel mai bine ar fi sa stii cum sa procedezi in cazul in care ai pierdut o cheie auto. Ce ar trebui sa faci!

Ei bine, in functie de modelul si anul de fabricatie al masinii, o cheie noua te poate costa destul de mult, tocmai de aceea expertii ne sfatuiesc avem intotdeauna o cheie de rezerva, pe care sa o tinem intr-un loc sigur.

Daca ai o masina mai veche care nu are o cheie inteligenta, o sa scapi cu cheltuieli mai mici. De ce? Pentru ca poti face o cheie la fel folosind cheia de rezerva. O sa fie nevoie sa faci un drum la un centru profesional de copiat chei, insa o sa te coste cativa zeci de lei.

In cazul in care ai o cheie inteligenta, lucrurile se schimba. Daca esti departe de casa si nu ai acces la cheia de rezerva, primul lucru cu care trebuie sa incepi este sa cauti prin imprejurimi.

Urmeaza pasii pe care i-ai facut venind inspre masina. De multe ori, daca ai pierdut o cheie auto, aceasta se poate afla chiar in fata ta, asa ca nu este niciun motiv de panica. In cazul in care ai stat undeva, verifica locul pentru ca este posibil sa iti fi cazut din buzunar.

Daca nu o gasesti sub nicio forma, atunci ar trebui sa stii ce trebuie sa faci. In cazul in care ai o asigurare CASCO la masina, atunci ar trebui sa anunti compania de asigurari. Daca automobilul va fi furat, atunci cererea de despagubire pe care o vei face nu va fi aprobata, ceea ce inseamna ca vei ramane cu paguba.

Masina blocata
Masina blocata

Totodata, daca ai pierdut o cheie auto ar fi bine sa anunti si politia, pentru ca oamenii legii vor intocmi un raport pe care ulterior il vor comunica celor de la asigurari pentru a putea procesa cererea de despagubire legata de un eventual furt al automobilului.

Daca ai o cheie inteligenta, atunci poti face un set de chei noi la reprezentanta auto a marcii respective. Bineinteles, o sa ai nevoie de actele masinii care dovedesc faptul ca esti posesorul de drept al acesteia, dar si de cheia de rezerva. 

Totusi, iti recomandam sa te pregatesti de cheltuieli destul de mari pentru ca inlocuirea unei chei poate costa si cateva sute de euro, in functie de modelul de masina pe care il detii.

Citeste si: Accident de circulatie. Cum sa procedezi in cazul in care ti-ai lovit masina

Chiar daca nu ai o cheie de rezerva, tot reprezentanta auto va fi locul de unde vei putea cumpara un nou set de chei. Pentru asta ai nevoie de acte, asa ca asigura-te ca le ai la tine atunci cand faci acest drum.

Vestea buna este ca incuietorile masinii nu trebuie inlocuite, daca ai pierdut o cheie auto. Tehnicienii de la reprezentanta auto vor putea sa iti reconfigureze incuietorile, pentru a te asigura ca masina nu va mai putea fi deschisa folosind vechile chei.

Pe viitor, cea mai buna solutie va fi sa ai un breloc cu localizare GPS. Pe scurt, brelocul iti va arata locatia cheilor pe telefon, asa ca folosind aplicatia le vei putea localiza numaidecat. Este o investitia minima, dar extrem de eficienta pe care sa o ai in vedere!