Cum sa iti protejezi cainele speriat de zgomotele puternice de la petarde sau artificii
Cum sa iti protejezi cainele speriat de zgomotele puternice de la petarde sau artificii

Cum sa iti protejezi cainele speriat de zgomotele puternice de la petarde sau artificii


Caine speriat. Afla cum sa iti protejezi animalul de companie in preajma sarbatorilor, atunci cand sunt zgomote puternice provenite de la petarde sau artificii. Iata ce poti sa faci pentru a avea grija de prietenul tau blanos.

Cum sa iti protejezi cainele speriat de zgomotele puternice de la petarde sau artificii – Cuprins:

De ce se sperie cainii de zgomote puternice?

Caine speriat de artificii
Caine speriat de artificii

In primul rand, trebuie sa intelegi ca aceste animale de companie au un auz foarte bine dezvoltat, asa ca acestea percep zgomotele mult mai puternice decat le auzim noi. Tocmai de aceea, un caine este speriat si nu stiu ce se intampla.

Gandeste-te ca pentru cainele tau, o zi ca 31 decembrie este o zi obisnuita. El nu stie ca o sa vina anul nou, ca este seara de revelion si asa mai departe. Zgomotele si luminile suna diferit de fiecare data si vin la intervale diferite. Tocmai de aceea, cainii nu se pot obisnui cu ele.

Totodata, aceste zgomote suna a amenintare pentru animalele de companie, iar din aceasta cauza reactioneaza diferit. Unii caini fug sa se ascunda, in timp ce altii incep sa latre. In functie de cum au fost crescuti sau obisnuiti, cainii reactioneaza in mod diferit atunci cand aud zgomote de petarde sau artificii.

Cum sa iti protejezi cainele de zgomotele puternice ale petardelor si artificiilor

Casti pentru catei
Casti pentru catei

Chiar daca animalul tau de companie sta mai mult pe afara, atunci cand stii ca se apropie perioada in care o sa fie zgomote de la petarde sau artificii, ar trebui sa il bagi in casa. In acest fel, cainele nu va fugi atunci cand se va speria.

Totodata, ii poti face un spatiu unde sa se simta in siguranta. Daca nu are asa ceva, il poti baga in baie sau intr-o camera mica, unde poti pune muzica in speranta ca zgomotele puternice vor fi mai greu de auzit. Pune-i si o patura pe jos sau adu-i patutul si jucariile, pentru a il face sa se simta mai confortabil.

Caine speriat. Poti incerca si o hainuta de calmare pentru caini. Acestea aplica o presiune constanta, iar cainii se calmeaza de la acest accesoriu vestimentar. Poti gasi un astfel de produs in magazinele de specialitate.

In acelasi timp, poti incepe si un proces de dresare a cainelui. Pune astfel de zgomote la un sistem audio, iar in acelasi timp joaca-te impreuna cu animalul tau de companie. Da-i si recompense, pentru ca in acest fel, acesta se va obisnui cu acele zgomote de petarde si artificii, iar in timp le va asocia cu joaca si momentele de distractie. In acest fel, cainele nu va mai fi speriat.

Stim ca pare ciudat, dar exista si casti speciale pentru caini, care pot reduce acele zgomote. In acest fel, iti poti proteja prietenul blanos si acesta nu o sa mai auda la fel de bine zgomotele de la petarde sau artificii. Nu vei mai avea probleme cu un caine speriat!

Bineinteles, ultimul sfat este sa stai langa el si sa il calmezi. Vorbeste cu el, mangaie-l si ai sa vezi ca o sa se calmeze. Poti incerca sa ii dai si de mancare in acea perioada, pentru a ii lua concentrarea de la zgomote.

Afla si cum sa procedezi daca iti pierzi cainele sau acesta fuge de acasa ori cum sa iti dai seama ca un caine este constipat.