Cum sa iti hranesti corect cainele. Alimente interzise
Cum sa iti hranesti corect cainele. Alimente interzise

Cum sa iti hranesti corect cainele. Alimente interzise


Cum sa iti hranesti corect cainele. Afla totul despre dieta cu care ar trebui sa-l obisnuiesti, dar si care este programul ideal al meselor. Lista alimentelor pe care niciodata nu ar trebui sa le consume un caine.

Cum sa iti hranesti corect cainele. Alimente interzise – Cuprins:

Cum sa iti hranesti corect cainele

Cum sa iti hranesti corect cainele
Cum sa iti hranesti corect cainele

Cum sa iti hranesti cainele in mod corect. Cainele este din cele mai vechi timpuri cel mai bun prieten al omului. Unii au depasit aceasta granita si-l considera un membru al familiei. Nu trebuie uitat ca este totusi un animal, iar organismul sau este mult diferit de cel al omului.

Asadar, este interzis sa fie hranit cu mancarea pe care noi, oamenii, o consumam. Ii poate face foarte mult rau si, in unele cazuri, sa-i provoace decesul. Metabolismul cateilor este diferit de cel al omului. Este motivul pentru care digestia este imposibil de indeplinit in cazul unor alimente pe care, la prima vedere, un catel le adora, dar care ii vor face rau.

Fiti extrem de precauti si cand vine vorba despre produse considerate pentru organismul uman sanatoase. Este bine sa te documentezi bine pentru ca exista riscul ca patrupedului sa-i faca rau.

Hranirea corecta a cainelui

Hranirea corecta a cainelui
Hranirea corecta a cainelui

Orice rasa de caine are nevoie de o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Daca vrei sa ai un caine sanatos si disciplinat, este bine sa-l obisnuiesti cu un program al meselor. Ideal este sa manance doar din castronul sau si doar in locul unde s-a decis ca va manca. Castronul  trebuie spalat de fiecare data dupa ce a terminat de mancat. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa iti hranesti cainele in mod corect.

Hrana uscata trebuie alternata cu cea umeda. Este bine sa alegi o mancare de calitate. Cat priveste hrana umeda, specialistii recomanda sa fie incalzita inainte. Asa ii va spori gustul si aroma.

Fii atent si la cantitatea de mancare oferita. Daca vorbim de un pui, atunci acesta are nevoie sa manance de 4-6 ori pe zi. Cand creste, cateii vor avea nevoie doar de doua mese intr-o zi. Cantitatea de mancare va fi stabilita in functie de rasa si stil de viata. Daca este vorba despre un caine destul de sedentar, ceea ce nu este deloc recomandat, cantitatea de mancare va trebui sa fie destul de mica, in timp ce unul foarte activ va avea nevoie de o cantitate mult mai mare.

Este evident ca toti stapanii de caini ii considera membri ai familiei si ca uneori exista tendinta de a imparti cu ei mancarea. Trebuie stiut, insa, ca mancarea gatita pentru consumul uman nu are ce cauta vreodata in alimentatia cainilor. Produsele sarate sau condimentate le vor face rau, la fel cum se va intampla si cu dulciurile.

Alimente interzise pentru caini

Alimente interzise pentru caini
Alimente interzise pentru caini

Cum sa iti hranesti cainele in mod corect si ce alimente trebuie evitate. Educatia cainelui tau trebuie inceputa din prima clipa cand intra in familie. Va deveni obisnuinta ca fiecare sa aiba propria dieta si, cel mai probabil, nici nu te vei confrunta cu episoade cand iti cerseste din mancarea ta apeland la ochii de catelus necajit.Cu alte cuvinte daca nu stie despre ce este vorba, atunci nici nu isi va dori sa manance.

Daca, insa, exista deja obiceiul sa imparti hrana cu el, atunci trebuie sa stii care sunt cele mai periculoase alimente pentru organismul cainelui  si sa iei de urgenta masuri.

Printre multele exemple este si ciocolata. Aceasta contine doua substante ce-i vor crea probleme de sanatate grave. Continutul de cafeina si teobromina ii pot provoca patrupedului urmatoarele reactii: convulsii, diaree si, in cele mai grave situatii, poate muri.

Rau ii pot face si praful de cacao si ciocolata alba. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa iti hranesti cainele in mod corect.

Citeste si: Cum sa calculezi varsta la caini. Cati ani are cainele tau?

Daca este un catel pofticios ii poti oferi alternativa potrivita organismului sau. In comert exista dulciuri special create pentru caini.

Unele fructe si legume pot fi introduse in dieta cainilor, aducand multe beneficii organismului sau. Printre ele se numara si morcovul, marul, fructele de padure, pepenele rosu si galben. Acestea sunt printre fructele si legumele cele mai bune de care se pot bucura fara grija si cainii.

De asemenea, poate consuma fara probleme si: cartof dulce, banane, dovleac (in cantitati mici),mazare si fasole verde (gatite la abur), broccoli,castravete (curatat de coaja), spanac, sparanghel.

Evita strugurii si stafidele . Acestea vor avea un efect nefast asupra organismului lor. Se vor confrunta cu varsaturi si se vor simti vlaguiti. Trebuie sa stii ca si cateva boabe de struguri pot fi suficiente pentru a cauza moartea prietenului tau necuvantator.

In continuare iti vom prezenta lista principalelor alimente de care un caine nu ar trebui niciodata sa se atinga:

  • oua crude
  • oase de pasare
  • xylitol (un indulcitor natural)
  • cafea
  • alcool
  • avocado
  • struguri sau stafide
  • ciocolata
  • usturoi
  • lamaie
  • nuci de macadamia
  • samburi de piersica sau caisa
  • inghetata
  • peste crud
  • stiulete de porumb
  • grasime animala.

Daca animalul tau consuma astfel de alimente din greseala este indicat sa mergi cu el imediat la medicul veterinar.

Specialistii recomanda stapanilor de caini sa fie foarte atenti atunci cand sunt introduse in dieta produse din lista alimentelor permise. Daca refuza, atunci e bine sa le fierbi si sa le introduci in cantitate moderata in mancarea umeda preferata.