Ingrijire hibiscus. Cum sa combati afidele, musculita alba si fainarea
Ingrijire hibiscus. Cum sa combati afidele, musculita alba si fainarea

Ingrijire hibiscus. Cum sa combati afidele, musculita alba si fainarea


Ingrijire hibiscus. Invata cum sa combati afidele si musculita alba, adica cei mai mari daunatori ai acestor plante. De asemenea, iti mai explicam si ce poti sa faci cand apare fainarea si care sunt tratamentele pe care le poti aplica.

Ingrijire hibiscus. Cum sa combati afidele, musculita alba si fainarea – Cuprins:

Cele mai intalnite probleme la hibiscus

Floare de hibiscus
Floare de hibiscus

Ingrijire hibiscus. Din pacate, nu suntem singurii care ne bucuram de frumusetea florilor de hibiscus, deoarece o multime de daunatori gasesc aceasta planta irezistibila. Iata care sunt cele mai des intalnite probleme si ce daunatori ne dau batai de cap.

In primul rand vorbim despre afide, acele mici insecte de culoare verde, alba sau neagra care se hranesc cu seva plantei din frunze. Apoi, aducem in discutie musculita alba, acest daunator pe care il gasim de obicei sub frunze.

Mai mult, tripsii ne dau batai de cap deoarece acestia depun ouale in mugurii de hibiscus si de multe ori acestia cad inainte sa infloreasca. Furnicile nu fac rau in mod direct hibiscusului, insa acestea manaca insectele care protejeaza aceste flori.

Ingrijire hibiscus. Cum sa tii la departare daunatorii si fainarea

Afide hibiscus
Afide hibiscus

Inainte de a folosi orice tratament chimic, iti spunem ca ar fi bine sa utilizezi metode naturale, care tin la departare daunatorii hibiscusului.

De exemplu, buburuzele sunt cele mai cunoscute, deoarece acestea se hranesc cu afide. Buburuzele nu sunt singurele insecte benefice, iar aici amintim si sirfidele ori viespea parazit. Acestea se vor ocupa de o ingrijire ca la carte a unui hibiscus.

Afidele pot fi indepartate cu uleiul horticol sau un insecticid natural din sapun de casa. Totusi, daca nu vrei sa le folosesti, iti recomandam sa folosesti Actara, un insecticid sistemic ce are un efect de durata si poate combate un spectru larg de daunatori.

Citeste si: Tratamente bio la legume. Cum sa prepari insecticide naturale pentru gradina ta

Musculita alba ne da mari batai de cap daca avem hibiscus. Putem tine sub control atacurile acestui daunator daca folosim ulei horticol, insecticid pe baza de sapun sau acele capcane lipicioase.

De asemenea, poti folosi insecticide chimice, insa te sfatuim sa alternezi aceste produse: Admiral, Mospilan, Karate Zeon, Actellic, Decis Mega sau Fastac.

Musculita alba
Musculita alba

Ingrijire hibiscus. Aducem in discutie si fainarea, adica acea boala care afecteaza frunzele plantei. O sa observi destul de usor aceasta boala, deoarece pe frunze se formeaza un fel de pasla de culoare alba, iar frunzele afectate se vor deforma, rasuci si se vor usca. Boala va afecta intr-un final si mugurii de hibiscus, iar asta inseamna ca planta nu va mai face flori.

In combaterea furnicilor, iti sugeram sa nu folosesti insecticide, deoarece acestea vor omora furnicile doar daca sunt pe planta. Iti recomandam folosirea momelilor speciale care pe care furnicile le vor duce la musuroi, dar care nu vor actiona imediat.

Citeste si: Paduchi la trandafiri. Cum sa scapi de afide si ce tratamente sa folosesti

Pentru a scapa de tripsi, iti recomandam sa folosesti ulei horticol, este cea mai buna solutie.

Pentru combaterea fainarii la hibiscus se recomanda tratamente cu fungicide precum Mirage, Topas sau Thiovit Jet.

La final, iti mai recomandam sa fertilizezi planta, deoarece un hibiscus sanatos este mai putin vulnerabil la daunatori. In acelasi timp, uda planta la timp si tine pamantul curat, fara buruieni. Hibiscus trebuie taiat in mod constant, pentru ca aerul si lumina soarelui sa ajunga si in centrul plantei.