Cum sa faci un odorizant natural de baie
Cum sa faci un odorizant natural de baie

Cum sa faci un odorizant natural de baie


Odorizant natural de baie. Pentru ca baia este una din camerele casei care trebuie sa miroasa frumos, o sa iti aratam cum poti face asta fara a cheltui prea multi bani. Afla cum sa faci odorizant de baie la tine acasa si ce ingrediente trebuie sa folosesti.

Cum sa faci un odorizant natural de baie – Cuprins:

Cum sa faci un odorizant natural pentru baie

Odorizant natural de baie
Odorizant natural de baie

De multe ori, cheltuim extrem de mult pe odorizante cumparate din comert, care nu isi fac treaba cum ar fi necesar.

Tocmai de aceea, credem ca ar trebui sa stii cum sa faci un odorizant natural de baie si in acelasi timp sa economisesti si niste bani.

Citeste si: Cum sa scapi de mirosul de canalizare din baie?

Astfel, vei evita toate acele chimicale, iti vei proteja familia si baia ta va mirosi extrem de bine de fiecare data.

Unde mai pui ca poti schimba mirosul odorizantului numaidecat, fara a cheltui prea multi bani!

Pentru a face un odorizant natural de baie, o sa ai nevoie de un borcan, o hartie de impachetat cadouri cu o singura culoare, ulei esential cu ce aroma iti place mai mult si bicarbonat de sodiu.

Poti folosi si un mic bol, insa mare atentie, pentu ca atunci cand o sa il darami o sa faci destul de multa mizerie in baie!

Primul pas este sa tai hartia de impachetat cadouri, astfel incat sa imbraci tot borcanul. Bineinteles, acest pas este optional, asa ca il poti face doar daca vrei neaparat ca borcanul tau sa arate altfel.

Va trebui sa decupezi hartia pe dimensiunea capacului, iar apoi sa o lipesti pe partea din exterior. Dupa aceea, poti imbraca borcanul la interior, folosind hartia de impachetat cadouri.

Acum, este timpul sa trecem la treaba si sa umplem jumatate de borcan cu bicargonat de sodiu.

Nu este necesar sa umpli tot borcanul cu bicarbonat, pentru ca il vei schimba periodic si nu este necesar sa facem excese.

Dupa ce ai umplut borcanul, adauga 6-10 picaturi de ulei esential. Bineinteles, poti combina uleiurile pentru a obtine mirosul dorit.

Ia in considerare sa folosesti uleiuri de lavanda, lamaie, portocala sau rozmarin, in functie de perioada in care folosesti acest odorizant natural de baie.

Acum ca ai adaugat si picaturile de ulei esential, este timpul sa pui capacul si sa te asiguri ca acel continut nu o sa se verse daca odorizantul este daramat.

Odorizant
Odorizant

Si pentru ca acest odorizant natural de baie sa isi faca treaba, este necesar sa faci si 8-10 gauri in capac. Foloseste o foarfeca ascutita sau un cui si o sa rezolvi numaidecat!

In acest fel, mirosul uleiurilor esentiale isi va face treaba, iar continutul nu va fi varsat in cazul in care darami borcanul.

O data pe luna sau atunci cand simti ca odorizantul nu isi mai face treaba, inlocuieste bicarbonatul si adauga alte uleiuri esentiale pentru a schimba mirosul din baia ta.

Joaca-te cu acestea pana ce obtii mirosul care te va relaxa atunci cand faci o baie fierbinte! Nu de alta, dar toata lumea isi doreste o baie fierbinte si relaxanta, din cand in cand. De acum incolo, ai rezolvarea pentru un odorizant natural de baie!