Cum sa cureti fierul de calcat de calcar sau urme de arsura
Cum sa cureti fierul de calcat de calcar sau urme de arsura

Cum sa cureti fierul de calcat de calcar sau urme de arsura


Cum sa cureti fierul de calcat. Afla ce solutii ar trebui sa folosesti atunci cand vrei ca fierul de calcat sa arate ca nou. Nu de alta, dar nu vrei sa iti patezi hainele de fiecare data dupa ce abia le-ai spalat si vrei sa le calci.

Cum sa cureti rezervorul de apa al unui fier de calcat

Curatare rezervor apa fier de calcat
Curatare rezervor apa fier de calcat

Cum sa cureti fierul de calcat. Principala problema care apare atunci cand folosim apa de la chiuveta o reprezinta depunerile de calcar. Mineralele, dar si chimicalele cauzeaza probleme pentru fierul de calcat. Drept urmare, o sa vezi acele depuneri de culoare alba care sunt asemanatoare cu sarea.

Citeste si: Cum sa rezolvi cele mai frecvente probleme care apar in casa ta

Pentru a curata fierul de calcat, acesta trebuie sa fie rece, adica oprit si scos din priza. Dupa aceea, umple ¼ din rezervor cu otet. Porneste fierul de calcat si seteaza-l pe functia de abur. Apasa butonul responsabil cu aburul si foloseste functia pana ce rezervorul de apa s-a golit.

Otetul va mirosi destul de puternic, mai ales atunci cand este cald, asa ca iti recomandam sa faci acest lucru intr-un mediu ventilat sau sa deschizi geamurile!

Cum sa cureti fierul de calcat. Daca acele depozite inca mai sunt vizibile, iti recomandam sa umpli rezervorul cu apa curata si sa folosesti din nou functia de abur. Repeta procedeul si alterneaza cu otet si apa, pana ce toate acele depuneri sunt eliminate.

Dupa ce ai terminat, clateste rezervorul de apa al fierului de calcat folosind apa curata. Pentru a evita depunerile de calcar pe viitor, iti sugeram sa folosesti apa distilata sau apa filtrata. Daca o sa continui sa folosesti apa de la chiuveta, nu uita sa cureti acel rezervor periodic.

Cum sa cureti talpa unui fier de calcat

Talpa fier de calcat murdara
Talpa fier de calcat murdara

Cum sa cureti fierul de calcat. Bineinteles, talpa unui fier de calcat sufera din cauza depunerilor de calcar. In cazul in care depunerile sunt slabe, iti sugeram sa incalzesti 10-20 de mililitri de otet, iar apoi sa freci talpa fierului de calcat folosind o carpa pe care o inmoi constant.

In cazul in care vorbim despre depuneri serioase, e cazul sa amesteci otetul cu o lingura de bicarbonat de sodiu. Inmoaie o carpa in acea solutie, freaca bine talpa fierului de calcat, iar la final sterge cu o carpa umeda si curata.

O alta solutie mai puternica este sa incalzesti otet in care adaugi o lingura de sare. Amesteca foarte bine pana ce sarea s-a dizolvat, iar apoi freaca talpa fierului de calcat folosind o carpa inmuiata in solutie. La final, sterge talpa fierului de calcat cu o carpa inmuiata in apa curata.

Cum sa cureti fierul de calcat. O sa ramai surprins, insa pasta de dinti poate curata si fierul de calcat. Pentru ca aceasta contine mici particule abrazive, depunerile de calcar si urmele de arsura se pot indeparta destul de usor.

O sa ai nevoie de o carpa si putina pasta de dinti, pentru a freca zonele murdare, pana ce acestea se curata. La final, sterge talpa folosind o carpa curata.

Iti sugeram sa eviti pudrele abrazive de curatare, pentru ca o sa zgarii destul de rau talpa fierului de calcat.

Cum sa cureti exteriorul fierului de calcat

Cum sa cureti fierul de calcat
Cum sa cureti fierul de calcat

Cum sa cureti fierul de calcat. Acum ca ai terminat cu eliminarea depunerilor de calcar din interiorul rezervorului de apa sau de pe talpa fierului de calcat, ar trebui sa te ocupi un pic si de exteriorul acestuia. Nu de alta, dar trebuie sa fie curat, pentru a nu murdari hainele abia spalate.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa il stergi folosind o carpa curata si umeda sau un burete. Daca se aduna eventuale reziduuri, ar trebui sa il cureti cu apa in care ai pus 2-3 picaturi de detergent de vase.

Bineinteles, dupa ce ai terminat de folosit fierul de calcat, ar trebui sa il tii intr-un dulap pentru a il lasa sa se usuce. De asemenea, iti sugeram si golirea completa a rezervorului de apa inainte de a il pune la uscat.