Ingalbenirea castravetilor. Afla care pot fi cauzele, dar mai ales cum sa procedezi in acest caz si care sunt masurile pe care ar trebui sa le iei pentru ca recolta sa nu fie pusa in pericol. Ce trebuie sa stii si ce pasi ar trebui sa urmezi!
Ingalbenirea castravetilor. Cum sa procedezi si care pot fi cauzele
Ingalbenirea castravetilor. Afla care pot fi cauzele, dar si cum sa iti dai seama ce trebuie sa faci daca legumele au inceput sa se ingalbeneasca. Nu de alta, dar nu vrei ca recolta sa fie pusa in pericol.
In primul rand, trebuie sa stii ca legumele se pot ingalbeni daca le lasi sa se coaca prea mult si nu le culegi la timp. Asadar, castravetii pot deveni galbeni atunci cand sunt lasati sa se coaca prea mult timp.
Pe langa faptul ca devin galbeni, castravetii o sa aiba si seminte mai mari, o coaja mai tare, dar in acelasi timp un gust amar si o textura moale.
Solutia este simpla, trebuie sa culegi castravetii mai devreme. Nu uita ca in timpul sezonului cald acestia se pot coace mult mai repede, asa ca nu ar fi rau sa ii culegi odata la 1-2 zile pentru a te bucura de prospetimea acestora.
O alta cauza care poate duce la ingalbenirea castravetilor este lipsa de nutrienti. Castravetii care nu primesc destul ingrasamant vor creste mai greu, iar daca pamantul nu are destui nutrienti atunci frunzele si legumele vor capata o culoare galbena.
Si in acest caz solutia este simpla, deoarece va trebui sa adaugi ingrasamant si lucrurile se vor rezolva de la sine. Nu ar fi rau sa adaugi anual compost sau mranita pe suprafata de pamant unde cultivi castraveti sau in solar pentru ca plantele sa se dezvolte corect.
O alta problema poate fi o cantitate de apa prea mare sau lipsa apei. Aceasta duce la ingalbenirea legumelor, asa ca mare atentie si la acest aspect. Atunci cand primul strat de 3 cm de pamant este uscat inseamna ca plantele au nevoie de apa, asa ca poti face acest test inainte sa incepi sa le uzi.
Citeste si: De ce se ingalbenesc frunzele la castraveti. Cum sa protejezi plantele si care sunt cauzele
Pentru cei ce nu stiu, castravetii produc flori masculine si feminine, asa ca albinele si bondarii sunt cei mai eficienti polenizatori. Insectele sunt necesare pentru a obtine o recolta buna de legume, insa ce se intampla daca florile nu sunt polenizate?
Ei bine, daca sunt polenizate partial, atunci florile o sa se transforme in legume imature care apoi se pot ingalbeni si vor cadea. Asadar, lipsa polenizarii poate fi cauza pentru care castravetii tai se ingalbenesc.
Solutia va fi sa cultivi flori pe langa castraveti pentru a atrage insectele benefice, dar in acelasi timp sa reduci si tratamentele cu pesticide pentru ca acestea sa nu fie afectate. Poti cultiva floril precum galbenelele sau limba mielului.
Bineinteles, polenizarea se poate face si artificial insa daca ai o cultura mare de castraveti o sa dureze ceva pana termini. O sa ai nevoie de o pensula de pictat pe care o vei roti in interiorul florii masculine, dupa care polenul trebuie introdus in floarea feminina.