Desarare carne afumata. Cum sa faci asta si care sunt metodele
Desarare carne afumata. Cum sa faci asta si care sunt metodele

Desarare carne afumata. Cum sa faci asta si care sunt metodele


Desarare carne afumata. Afla ce ar trebui sa faci in cazul in care carnea afumata este prea sarata si care sunt metodele pe care sa le folosesti. Cum sa procedezi pentru a mentine aromele carnii, iata ce trebuie sa stii!

Desarare carne afumata. Cum sa faci asta si care sunt metodele – Cuprins:

Desarare carne afumata. Cum sa procedezi si ce metode poti folosi

Desarare carne afumata
Desarare carne afumata

Desarare carne afumata. Trebuie sa recunoastem faptul ca o carne afumata este extrem de gustoasa, insa daca ai cumparat-o deja facuta si este prea sarata, cu siguranta nu o sa te bucuri de gustul acesteia.

O sa iti explicam ce poti face pentru a indeparta stratul de sare de pe carnea afumata, pentru a te bucura in continuare de aroma acesteia, insa fara sa fie prea sarata. Iata ce poti face pentru a rezolva acest lucru.

Pentru cei ce nu stiu, carnea care se afuma este pusa de regula intr-o saramura inainte de a fi pusa in afumatoare. Totusi, multi producatori mai adauga sare chiar si dupa ce carnea a stat in saramura, pentru ca aceasta sa reziste pentru cat mai mult timp.

Totusi, fumul va intensifica gustul carnii pentru ca va reactiona cu sarea de la suprafata, Tocmai de aceea, carnea afumata poate sa ti se para prea sarata.

Primul pas pentru a desara carnea afumata va fi sa indepartezi stratul de sare folosind un cutit sau o lingura. Tot ce va trebui sa faci va fi sa rezuiesti suprafata carnii, iar astfel te asiguri ca indepartezi stratul de condimente de deasupra.

Muschi afumat
Muschi afumat

Cu toate ca sarea va penetra carnea, stratul cel mai mare il vei gasi pe suprafata acessteia. Pe masura ce faci asta, iti recomandam sa o gusti pentru nu indeparta prea multa sare. Tine minte ca vrei si o carne aromata!

O alta metoda este sa pui carnea intr-un castron cu apa rece. Las-o acolo timp de o ora, iar apoi pune-o in niste prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de lichid.

Citeste si: Cat se tine slanina la sare. Cum sa o pregatesti si care sunt pasii

Carnea mai poate fi tinuta si sub un jet de apa rece. Poti face asta inainte sau chiar si dupa ce ai gatit-o, insa este de preferat sa o faci inainte de a o prepara. Aceasta metoda este eficienta mai ales pentru carnea afumata care va fi folosita la ciorba.

Si daca tot am vorbit de ciorba, atunci cand vrei sa folosesti carne afumata care este prea sarata, asigura-te ca adaugi legume pregum morcovi, telina sau ceapa. Aceste legume au un continut mare de apa, asa ca te vor ajuta sa scapi de gustul sarat al carnii.

Desararea carnii afumate mai poate fi facuta si folosind un sos fara sare. In functie de reteta pe care vrei sa o faci, poti alege sa nu adaugi deloc sare, iar astfel vei scapa de problema.