Cu ce se poate vopsi soba de teracota. Cum sa o pregatesti si care sunt solutiile
Cu ce se poate vopsi soba de teracota. Cum sa o pregatesti si care sunt solutiile

Cu ce se poate vopsi soba de teracota. Cum sa o pregatesti si care sunt solutiile


Cu ce se poate vopsi soba de teracota. Afla cum sa pregatesti soba inainte de vopsire, care sunt pasii pe care sa ii urmezi, dar si care este cea mai buna vopsea pe care sa o utilizezi. Iata ce trebuie sa stii!

Cu ce se poate vopsi soba de teracota. Cum sa o pregatesti si care sunt solutiile – Cuprins:

Cu ce se poate vopsi soba de teracota. Cum sa faci asta si care sunt pasii

Cu ce se poate vopsi soba de teracota
Cu ce se poate vopsi soba de teracota

Cu ce se poate vopsi soba de teracota. Daca si tu te pregatesti sa vopsesti soba din casa ta atunci ar trebui sa stii care sunt optiunile. Nu de alta, dar vopseaua trebuie sa reziste la temperaturi destul de mari, asa ca nu poti alege orice.

Pentru a vopsi soba poti alege o vopsea pentru teracota sau o vopsea termorezistenta. Ambele vopsele rezista la temperaturi ridicate, asa ca sunt ideale pentru a readuce la viata o soba din teracota care s-a deteriorat de-a lungul timpului.

Totodata, este foarte important nivelul maxim de rezistenta la caldura, asa ca atunci cand alegi vopseaua va trebui sa verifici si acest aspect.

Daca soba de teracota pe care vrei sa o vopsesti se afla la exterior, atunci asigura-te ca alegi o vopsea rezistenta la intemperii.

Mai mult, vopseaua trebuie aleasa in functie de suprafata pe care planuiesti sa o vopsesti, asa ca poti alege una pentru vopsirea fontei, una pentru metale neferoase si una pentru metale feroase.

Primul pas pe care trebuie sa il faci dupa ce ai cumparat vopseaua va fi sa pregatesti soba de teracota pentru vopsire. Vei incepe cu curatarea acesteia, deoarece vopseaua trebuie sa adere pe toate suprafetele.

Vopsire soba de teracota
Vopsire soba de teracota

Asadar, asigura-te ca ai indepartat orice urma de praf, grasime sau murdarie existente pe soba ta. Pentru asta, foloseste un burete, apa calda si putin detergent de vase. De asemenea, daca soba are nevoie de ceva reparatii ori de o chituire, ar fi bine sa rezolvi inainte de vopsire.

Urmatorul pas va fi sa slefuiesti usor suprafata sobei, iar astfel sa creezi o textura fina pentru ca vopseaua sa adere la suprafete.

Dupa ce ai terminat cu pasii de mai sus, asigura-te ca protejezi zonele de langa soba pentru a nu le vopsi accidental. Pentru asta poti folosi hartie sau folie.

Citeste si: Cum sa ai grija de soba ta. 13 lucruri pe care sa nu le pui niciodata pe foc

Atunci cand vopsesti o soba de teracota va trebui sa aplici un strat subtire de vopsea folosind o pensula sau un spray ori pulverizator, iar apoi sa astepti ca acesta sa se usuce. Abia apoi poti aplica urmatorul strat.

Dupa ce ai terminat de aplicat vopseaua, aceasta trebuie lasata timp de 24 de ore sa se usuce complet. Apoi, aplica un strat de lac transparent pentru a proteja vopseaua pe termen lung.

O soba vopsita nu ar trebui expusa la caldura excesiva imediat dupa vopsire, asa ca mare atentie si la acest aspect. Mai mult, iti recomandam sa eviti folosirea substantelor chimice dure pentru a curata soba. Utilizeaza apa calda cu putin detergent de vase atunci cand vrei sa o cureti.