Cu ce se repara parchetul laminat de zgarieturi. Cum sa le indepartezi
Cu ce se repara parchetul laminat de zgarieturi. Cum sa le indepartezi

Cu ce se repara parchetul laminat de zgarieturi. Cum sa le indepartezi


Cu ce se repara parchetul laminat de zgarieturi. Afla cum sa indepartezi zgariturile de pe parchet, dar si care sunt cele mai bune metode pe care le poti utiliza. Care sunt pasii si cum sa procedezi pentru a scapa de zgarieturi.

Cu ce se repara parchetul laminat de zgarieturi. Cum sa le indepartezi – Cuprins:

Cu ce se repara parchetul laminat de zgarieturi. Cum sa scapi de acestea

Cu ce se repara parchetul laminat de zgarieturi
Cu ce se repara parchetul laminat de zgarieturi

Cu ce se repara parchetul laminat de zgarieturi. Cu toate ca parchetul laminat este foarte rezistent, nicio podea din lemn nu este imuna la zgarieturi. Poti zgaria parchetul fara sa iti dai seama, asa ca o sa ii explicam ce solutii exista pentru a il repara.

Totusi, tine minte ca pentru a preveni aparitia zgarieturilor trebuie sa faci curatenie destul de des. Asadar, foloseste aspiratorul pentru a scapa de murdarie si eventualele pietricele pe care le poti aduce de afara, iar la final foloseste un mop din microfibra, deoarece acesta este mai moale.

Vom incepe cu indepartarea zgarieturilor fine. Acestea pot fi eliminate daca o sa faci o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, dupa care o aplici pe zonele zgariate. Folosind miscari circulare, ajuta pasta sa intre in zgarieturi, iar apoi las-o timp de 10-15 minute sa se usuce. La final, sterge suprafetele cu o carpa curata din microfibra.

O a doua metoda o reprezinta acele creioane din ceara. O sa gasesti mai multe culori, asa ca este imposibil sa nu nimeresti culoarea parchetului tau.

Tot ce trebuie sa faci este sa cureti zona foarte bine inainte de a folosi acel creion, iar apoi sa il utilizezi pentru a astupa zgarieturile. La final, fixeaza ceara mai bine cu degetul si las-o sa se aseze. Indeparteaza resturile de ceara cu mana, fara sa folosesti o carpa. Poti cumpara un set cu creioane de ceara de pe Emag.ro.

Zgarieturi pe parchet
Zgarieturi pe parchet

Zgarieturile fine se pot indeparta si cu un smirghel, insa asigura-te ca folosesti unul cu granulatie fina de 240 pana la 320. Dupa ce ai curatat foarte bine suprafetele zgariate, foloseste smirghelul insa nu apasa foarte tare.

Evita sa il folosesti de prea multe ori pe aceeasi suprafata pentru ca este posibil sa sa afectezi parchetul. La final, curata foarte bine parchetul.

Lacul de unghii este o solutie eficienta atunci cand vine vorba de repararea zgarieturilor mai adanci din parchetul laminat. Pe langa asta, lacul va proteja suprafetele si acestea nu se vor mai zgaria.

Citeste si: De ce scartaie parchetul. Cum sa scapi de zgomotele nedorite

Tot ce trebuie sa faci este sa cureti suprafetele foarte bine, iar apoi sa aplici lacul de unghii direct pe zgarieturi. Foloseste acea pensula pentru a te asigura ca acesta intra in toata zgarietura, eventual foloseste si o scobitoare pentru a repara mai bine. Lasa apoi lacul sa se usuce pentru 10-15 minute si totul este gata.

O alternativa la lacul de unghii este acrilul mastic in culoarea lemnuliu. Modul de lucru este similar, curata suprafata foarte bine inainte de a il aplica, iar apoi pune un pic de mastic pe varful unui cutit pentru a umple zgarieturile.

Dupa ce l-ai aplicat, asigura-te ca nivelezi masticul folosind lama cutitului si inlatura materialul in exces. Lasa-l apoi sa se usuce timp de cateva ore, iar apoi foloseste un smirghel cu granulatie cuprinsa intre 240 si 320 pentru a finaliza lucrarea.