Cat costa sa inchizi un balcon. Cum sa faci asta si care sunt avantajele
Cat costa sa inchizi un balcon. Cum sa faci asta si care sunt avantajele

Cat costa sa inchizi un balcon. Cum sa faci asta si care sunt avantajele


Cat costa sa inchizi un balcon. Afla cum sa faci asta, care sunt pasii pe care sa ii urmezi, dar si ce avantaje sau dezavantaje ofera aceasta metoda. Iata ce trebuie sa stii si ce trebuie sa iei in considerare inainte de inchiderea balconului.

Cat costa sa inchizi un balcon. Cum sa faci asta si care sunt avantajele – Cuprins:

Inchiderea balconului. Avantaje si dezavantaje

Balcon inchis cu termopan
Balcon inchis cu termopan

Inainte sa stii cat costa sa inchizi un balcon, ar fi bine sa stii si care sunt avantajele sau dezavantajele inchiderii balconului. Ce spun expertii.

Ei bine, in primul rand, un balcon inchis inseamna si o mai buna izolare a locuintei tale. Asadar, pe perioada sezonului rece, costurile de incalzire vor scadea, iar asta inseamna o economie de bani.

Asadar, un balcon inchis va putea fi folosit pe toata perioada anului, indiferent de temperaturile exterioare. Mai mult, balconul poate fi utilizat chiar daca afara ploua, este vant sau ninge.

Cei pasionati isi pot face o mica gradina pe balcon sau il pot transforma intr-un loc de relaxare sau locul unde se serveste masa. Balconul inchis actioneaza si ca un izolator fonic, asa ca daca ai un apartament situat la strada, nivelul de zgomot care ajunge la interior este redus considerabil.

Totodata, balconul inchis poate deveni si un spatiu de depozitare. Asta inseamna ca poti depozita diverse lucruri, iar acestea vor fi protejate de apa, vant sau ploaie.

Ca si dezavantaje, aducem in discutia circulatia aerului. Aceasta va fi ingredunata, iar asta inseamna ca vor exista probleme de ventilare in locuinta ta.

O alta problema poate fi aparitia condensului sau a mucegaiului. Geamurile termopane pot avea aceasta problema, asadar mare atentie si la acest aspect. La final, mai mentionam si curatarea geamurilor. Aceasta poate fi destul de periculoasa, mai ales daca locuiesti la etajele superioare ale unui bloc.

Cat costa sa inchizi un balcon. Cum sa procedezi si care sunt solutiile

Cat costa sa inchizi un balcon
Cat costa sa inchizi un balcon

Cat costa sa inchizi un balcon. Cum sa procedezi si care sunt solutiile pe care le poti alege pentru inchiderea balconului.

Poate cea mai populara solutie pentru inchiderea unui balcon o reprezinta geamurile de tip termopan. Acestea au o durata de viata de peste 50 de ani, iar pe langa asta se pot intretine destul de usor.

De asemenea, aceste geamuri sunt un foarte un izolator fonic si pot oferi un grad de siguranta ridicat in fata hotilor, asta daca ai un apartament la etajele inferioare ale unui bloc.

Citeste si: Solutii ieftine inchidere balcon. Cum sa inchizi balconul cu costuri minime

Costurile de inchidere ale unui balcon difera in functie de mai multi factori. Spre exemplu, in functie de dimensiuni, de tipul de tamplarie folosit, de tipul de geam pe care vrei sa il utilizezi, de culoarea tamplariei, de forma pe care o are balconul tau, dar si de numarul de canturi sau de tipurile de deschidere a geamurilor.

Pentru a inchide un balcon, costurile pleaca de la 5.000-6.000 de lei si cresc in functie de factorii pe care i-am mentionat mai sus. Bineinteles, preturile difera si in functie de firma cu care alegi sa lucrezi.