Comunicare index Hidroelectrica. Cum sa il trimiti si care sunt pasii
Comunicare index Hidroelectrica. Cum sa il trimiti si care sunt pasii

Comunicare index Hidroelectrica. Cum sa il trimiti si care sunt pasii


Comunicare index Hidroelectrica. Afla cum sa transmiti indexul autocitit, in ce perioada a lunii poate fi trimis, dar si care sunt pasii pe care sa ii urmezi. Iata ce trebuie sa stii si de ce trebuie sa te asiguri ca il trimiti in fiecare luna!

Comunicare index Hidroelectrica. Cum sa il trimiti si care sunt pasii – Cuprins:

Comunicare index Hidroelectrica. Cum sa faci asta si in ce perioada a lunii

Comunicare index Hidroelectrica
Comunicare index Hidroelectrica

Comunicare index Hidroelectrica. Inainte de a vorbi despre pasii pe care sa ii urmezi, trebuie sa stii ca este foarte important sa transmiti indexul autocitit in fiecare luna deoarece doar asa vei primi facturi corecte bazate pe consumul real si nu cel estimat de companie.

Asadar, transmiterea indexului autocitit la Hidroelectrica se face in perioada 24-28 a lunii curente. Doar in aceste zile ale fiecarei luni il poti transmite, iar asta se face la numarul de telefon 0800.800.359 (apel gratuit).

Pentru a transmite acest index o sa ai nevoie si de codul atribuit locului de consum, iar acesta se gaseste de obicei pe factura de la energie electrica. In cazul in care nu o gasesti sau nu o ai la indemana si vrei sa transmiti indexul, atunci poti suna sa il afli la numarul de telefon 021.9834.

O alta modalitate de a transmite indexul autocitit la Hidroelectrica este folosind aplicatia iHidro, sectiunea transmitere index.

Daca nu ai instalata aplicatia, o alternativa este sa transmiti indexul autocitit pe site-ul hidroelectrica.ro. Mai exact, accesezi aceasta adresa https://client.hidroelectrica.ro/autocitire.

Cei ce nu se descurca foarte mult cu tehnologia pot suna la serviciul de relatii cu clientii din cadrul companiei Hidroelectrica, mai exact la numerele de telefon 021.9834 si 021.9861. De acolo, vor fi redirectionati la departamentele de inregistrare index autocitit.

Transmitere index autocitit Hidroelectrica
Transmitere index autocitit Hidroelectrica

Daca nu o sa trimiti indexul, atunci compania iti va emite o factura cu consumul estimat in baza contractului incheiat. Aceasta poate fi mai mare, asa ca nu credem ca iti dorest asta.

Cand trimiti indexul autocitit, practic anulezi conventia de consum, iar factura se va emite pentru consumul real de energie electrica pe care l-ai avut in luna respectiva.

Citeste si: Contract energie electrica Hidroelectrica. Cum sa te muti de la Enel, acte necesare

Plata unei facturi de energie electrica la Hidroelectrica se poate face in mai multe moduri. Spre exemplu, poti plati factura la un automat de plata ce poate fi gasit in anumite magazine, dar si plin aplicatia iHidro.

De asemenea, poti plati factura Hidroelectrica la banca, iar bancile care accepta asta sunt urmatoarele: Banca Transilvania, BCR, BRD, CEC Bank, Unicredit sau Raiffeisen Bank.

Factura se mai poate plati si la Posta Romana. O ultima alternativa este sa o platesti prin virament bancar in contul RO63 RNCB 0072 0183 3187 0495.