Reteta kunefe. Cum sa prepari acest desert turcesc
Reteta kunefe. Cum sa prepari acest desert turcesc

Reteta kunefe. Cum sa prepari acest desert turcesc


Reteta kunefe. Afla cum sa prepari acest desert turcesc la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce branza trebuie sa folosesti pentru a obtine rezultatele dorite. Iata ce trebuie sa stii atunci cand pregatesti aceasta specialitate.

Reteta kunefe. Cum sa prepari acest desert turcesc – Cuprins:
Reteta kunefe. Cum sa prepari acest desert turcesc
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Turceasca
Portii: 1-2
Ingrediente
Ingrediente kunefe
  • 150 g aluat de kataif (fire subtiri de aluat)
  • 125 g branza mozzarella proaspata fara sare
  • 3 linguri unt
  • fistic macinat pentru decor
Ingrediente sirop
  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • cateva picaturi de suc de lamaie

Reteta kunefe. Cum sa o faci la tine acasa

Reteta kunefe
Reteta kunefe

Daca si tu vrei sa incerci sa prepari aceasta reteta de kunefe la tine acasa, trebuie sa stii ca cea mai dificila problema va fi sa gasesti branza potrivita. De regula, aceasta specialitate este facuta cu branza Hatay, similara cu mozzarella proaspata.

Din cauza faptului ca aceasta branza nu prea se gaseste la noi o poti inlocui cu mozzarella proaspata, insa asigura-te ca aceasta nu are sare.

Primul lucru cu care vei incepe va fi prepararea siropului. Pentru asta, o sa ai nevoie de o cratita, in care pui apa si pe care o pui la foc mediu. Adauga zaharul si cateva picaturi de suc de lamaie proaspat stors, iar apoi amesteca foarte bine pana ce zaharul se va fi dizolvat. 

Lasa apa sa fiarba timp de 15 minute si dupa asta, ia cratita de pe foc si las-o la racit. Cat timp se raceste siropul, te vei ocupa de celelalte ingrediente.

Urmatorul pas va fi sa topesti untul si sa tai marunt aluatul de kataif. Pentru a il coace o sa ai nevoie de o tigaie pe care o poti baga la cuptor.

Desert turcesc insiropat
Desert turcesc insiropat

Pune jumatate din aluatul de kataif pe care l-ai taiat marunt in tigaie si apasa foarte bine. Peste acesta, toarna jumatate din untul topit mai devreme si apasa inca o data pentru ca aluatul de kataif sa se lipeasca.

Dupa aceea, pune mozzarella proaspata taiata in bucati mici. Aranjeaza totul astfel incat sa ajunga pe toata suprafata aluatului de kataif.

Dupa ce ai pus branza mozzarella, pune si restul de aluat de kataif. Adauga si restul de unt topit, iar apoi apasa din nou cu mana.

Citeste si: Reteta gogosi turcesi insiropate (lokma). Cum sa le prepari acasa la tine

Totul va merge la cuptor la foc mic sau la foc mediu, pe aragaz. Aluatul se va gati pana cand incepe sa devina auriu, o sa dureze 5-7 minute. Va trebui sa gatesti aluatul pe ambele parti, asa ca atunci cand a devenit rumen intoarce-l si mai lasa-l timp de cateva minute. Ai grija sa nu il arzi!

Dupa ce l-ai scos din cuptor sau l-ai luat de pe foc, aluatul se insiropeaza. Lasa-l sa se odihneasca apoi timp de cateva minute si adauga pe deasupra fistic macinat.

Desertul se va servi neaparat cald, pentru ca branza mozzarella sa fie moale. Asadar, nu mai sta pe ganduri dupa ce l-ai insiropat si serveste-l!