Reteta pandispan cu prune. Cum sa prepari aceasta prajitura la tine acasa, care este lista cu ingrediente, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca aceasta sa iasa pufoasa. Iata care sunt secretele!
- 250 g faina
- 4 oua
- 250 zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita extract de vanilie
- 18-20 prune bine coapte
- zahar pudra pentru decor
Reteta pandispan cu prune. Cum sa o prepari, lista cu ingrediente
Daca si tu vrei sa prepari pandispan cu prune, o prajitura foarte populara mai ales pe durata sezonului cald, atunci o sa iti explicam pas cu pas ce trebuie sa faci.
Primul pas va fi sa separi albusurile de galbenusuri. Apoi, folosind un mixer, amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce obtii o compozitie cu consistenta cremoasa.
Adauga dupa aceea uleiul si laptele, continuand sa amestesteci. Dupa ce ai incorporat si cele doua ingrediente, este timpul sa adaugi faina si extractul de vanilie.
Continua sa mixezi pana ce compozitia se ingroasa. Lasa apoi totul de-o parte pentru ca te vei ocupa si de celelalte ingrediente.
Urmatorul pas va fi sa mixezi albusurile de ou impreuna cu un praf de sare pana ce obtii o spuma densa si lucioasa. Abia atunci compozitia va fi gata!
Amesteca dupa aceea compozitia obtinuta din galbenusuri si cea cu albusuri folosind o spatula. Nu utiliza mixerul pentru aceasta operatiune!
Dupa aceea, este momentul sa pregatesti o forma de copt in care o sa pui toata acea compozitie. De asemenea, o sa ai nevoie si de hartie de copt, pentru ca prajitura sa nu se lipeasca.
Prunele se vor spala foarte bine, iar apoi se vor taia pe jumatate si se vor indeparta samburii. Daca vrei bucati mai mici, atunci le poti taia dupa bunul plac, gustul nu o sa fie influentat.
Jumatatile de prune se vor tavali prin faina sau pesmet, dupa care se pun pe deasupra aluatului, insa cu coaja in sus. Daca vrei sa folosesti mai multe fructe poti face asta, insa nu exagera!
Citeste si: Cum sa faci pandispan cu visine. Reteta si mod de preparare
Tava cu prajitura se va pune apoi la copt, in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade Celsius, pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca.
Atunci cand crezi ca este gata, poti face testul scobitorii. Infinge o scobitoare in aluat si daca o scoti curata, atunci prajitura este gata. In cazul in care scobitoarea are urme de aluat, atunci mai trebuie sa lasi prajitura la cuptor timp de cateva minute.
Scoate apoi prajitura cu prune de la cuptor si las-o sa se raceasca. Abia atunci poti presara pe deasupra zahar pudra. O sa o poti taia cum trebuie doar dupa ce aluatul s-a racit.