Reteta papricas de pui. Afla cum sa faci acest preparat unguresc la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales ce pasi trebuie sa urmezi. Ce trebuie sa stii si care este cea mai buna reteta pe care o poti folosi!
- 1 kg pulpe de pui
- 3 linguri untura sau ulei
- 2 buc. ceapa
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri boia de ardei dulce
- 2 lingurite boia afumata
- 1 lingurite boia de ardei iute
- 100 ml vin alb
- 200 ml supa de pui sau apa
- 2 linguri faina
- 250 g smantana
- sare
- piper negru proaspat macinat
- patrunjel verde pentru decor
Cum sa prepari papricas de pui. Reteta si ingrediente
Asadar, daca si tu vrei sa prepari papricas de pui, atunci primul pas va fi sa incepi cu legumele. Cepele se vor toca marunt, la fel si cateii de usturoi.
Apoi, o sa ai nevoie de o cratita mai mare. Pune-o pe foc, iar apoi adauga untura sau uleiul, in functie de ce vrei sa folosesti pentru aceasta reteta. Ideal ar fi sa folosesti untura de porc, pentru ca preparatul o sa iasa mai gustos.
Pulpele de pui se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat pe ambele parti, iar apoi se pun la prajit. O sa dureze cam 10 minute ca pulpele sa se rumeneasca pe ambele parti.
Dupa ce s-au rumenit, pulpele de pui se scot din cratita si se pun de-o parte. Urmatorul pas va fi sa adaugi ceapa la calit, nu uita sa pui si un praf de sare. Amesteca constant pana ce ceapa a devenit translucida, iar apoi adauga usturoiul tocat pentru inca un minut.
Apoi, este momentul sa adaugi paprika sau boia de ardei. Amesteca foarte bine si ai grija sa nu o arzi, ideal este sa o lasi cam 30 de secunde, dupa care sa adaugi vinul alb.
Dupa ce ai pus vinul, amesteca iarasi foarte bine timp de 30-60 de secunde si adauga supa de pui. Daca nu ai la indemana supa de pui poti folosi apa. Lasa totul la fiert timp de 2 minute, pana ce da in clocot.
Urmatorul pas va fi sa reduci focul si sa adaugi pulpele de pui pe care le-ai prajit mai devreme. Daca acestea si-au lasat sucul in farfurie, adauga-l pentru ca o sa contribuie la gust.
Acopera cratita si lasa totul la foc mic timp de 45 de minute sau pana ce carnea de pui este frageda. Dupa asta, scoate din nou carnea de pui, pentru ca va trebui sa te ocupi de sos. Daca nu mai vrei sa scoti carnea, nu este o mare problema, ambele metode functioneaza.
Citeste si: Cum sa faci pui cacciatore. Reteta si ingrediente
Intr-un castron separat amesteca faina impreuna cu smantana si cu cateva linguri de sos fierbinte. Foarte mare atentie cand amesteci, pentru ca nu vrei sa se formeze cocoloase.
Dupa aceea, mai adauga cateva linguri de sos fierbinte si amesteca din nou. Atunci cand temperatura a crescut adauga intreg amestecul in cratita si da focul un pic mai tare pana ce totul incepe sa fiarba. Din nou, va fi nevoie sa amesteci pana ce toata compozitia devine omogena.
Gusta sa vezi daca mai are nevoie de sare sau piper, iar daca totul este ok poti adauga bucatile de carne de pui. Lasa totul la foc mic pentru inca 10 minute, in cratita fara capac. La final, presara un pic de patrunjel verde tocat si preparatul este gata!