Negresa cu dovleac. Cum sa prepari aceasta prajitura la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care este reteta pe care sa o urmezi. Ce trebuie sa stii pentru a face acest desert pentru cei dragi.
- 300 g piure de dovleac
- 200 g zahar brun
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 g unt (82% grasime)
- 200 g faina
- 4 oua
- 150 g ciocolata amaruie (minimum 50% cacao)
- 100 g nuca prajita (optional)
Cum sa faci negresa cu dovleac. Reteta si ingrediente
Daca si tu vrei sa prepari negresa cu dovleac, atunci trebuie sa stii ca vei avea nevoie si de piure de dovleac placintar. Acesta se poate cumpara din comert sau, daca este sezonul, se poate prepara chiar la tine acasa fara prea multa bataie de cap.
Tot ce trebuie sa faci pentru a prepara piureul de dovleac placintar este sa tai un dovleac in bucati mai mari pentru a il putea curata de seminte si de acele filamente. Ideal ar fi sa il speli inainte de a face asta pentru ca il poti baga la cuptor si cu coaja.
Apoi, acesta se taie in bucati mai mici, iar acestea se vor pune pe o hartie de copt si dupa aceea intr-o tava care va merge la cuptor. Cuptorul trebuie incins la temperatura de 200 grade Celsius si bucatile de dovleac se vor coace timp de 45-50 de minute.
Urmatorul pas va fi sa decojesti bucatile de dovleac, insa asta dupa ce se vor raci. O sa vezi ca decojirea se face foarte usor folosind doar o lingurita.
La final, dovleacul copt se toaca folosind un blender, pana ce obtii o pasta. Piureul este gata si se poate pastra fara probleme la congelator.
Acum ca stii cum sa obtii piureul de dovleac, este timpul sa treci la prepararea prajiturii. Vei incepe cu untul, care se topeste intr-o craticioara si se da de-o parte.
Dupa asta, intr-un castron mai mare pune cele 4 oua cu tot cu galbenus, zaharul brun, zaharul vanilat si un praf de sare. Amesteca totul folosind un mixer pana la omogenizare, iar apoi toarna treptat si untul pana ce se incorporeaza in amestec.
Urmatorul pas va fi sa incorporezi si faina turnand putin cate putin, pana ce compozitia devine omogena. Aluatul este gata!
Intr-un alt castron o sa pui piureul de dovleac. Optional, poti pune si scortisoara, cuisoare macinate sau 2 lingurite cu un mix de mirodenii care se folosesc pentru a prepara turta dulce.
Un sfert din aluatul preparat mai devreme se toarna peste piureul de dovleac si se amesteca pana ce se omogenizeaza.
Apoi, este timpul sa topesti ciocolata. Vei face asta folosind o baie de aburi. Atunci cand ciocolata s-a topit, se va adauga peste restul de aluat care ti-a ramas.
Dupa cum spuneam, negresa cu dovleac poate contine si nuca prajita, insa asta este optional. Daca nu vrei sa adaugi acest ingredient sau daca nu il ai prin bucatarie nu este absolut nicio problema. Nuca se va pune peste aluatul cu ciocolata.
Citeste si: Negrese cu caramel sarat. Cum sa faci acest desert si ce reteta sa folosesti
Prajitura ta este aproape gata, asa ca va trebui sa pornesti cuptorul si sa il incingi la temperatura de 170 grade Celsius. Dupa asta, pune o hartie de copt intr-o tava mai adanca si toarna compozitia cu ciocolata. Niveleaz-o, dupa care adauga si compozitia cu dovleac.
Tava cu negresa va merge la cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 30 de minute. Desertul este gata insa inainte de a il servi va trebui lasat la racit pentru a il putea taia.