Cum sa prepari un insecticid natural pentru flori. 5 retete utile
Cum sa prepari un insecticid natural pentru flori. 5 retete utile

Cum sa prepari un insecticid natural pentru flori. 5 retete utile


Cum sa prepari un insecticid natural pentru flori. Iata cele mai utile retete pe care sa le prepari la tine acasa, dar si impotriva caror daunatori sunt utile. Ce trebuie sa stii si de ce ingrediente ai nevoie!

Cum sa prepari un insecticid natural pentru flori. 5 retete utile – Cuprins:

Insecticid natural pentru flori. Cum sa il prepari si de ce ingrediente ai nevoie

Insecticid natural pentru flori
Insecticid natural pentru flori

Primul insecticid natural pentru flori despre care vom vorbi se prepara din rostopasca. Daca inca nu stiai, rostopasca este o planta medicinala, insa aceasta este utila si pentru prepararea unui insecticid deoarece poate indeparta afidele, plosnitele, dar si gandacii japonezi ori melcii.

Pentru preparare o sa ai nevoie de 100 g de frunze sau flori de rostopasca si un litru de apa. Pune apa la fiert, iar atunci cand a dat in clocot pune frunzele si florile de rostopasca. Dupa aceea, opreste focul si acopera vasul cu o farfurie, iar apoi lasa totul la infuzat timp de 30 de minute.

Odata ce apa s-a racit, acest decoct pe care tocmai l-ai obtinut se va strecura si se va pune intr-un recipient cu pulverizator. Insecticidul se va pulveriza pe plantele afectate o data pe saptamana.

Menta este o alta planta eficienta in a indeparta daunatori precum musculita alba sau furnici. Pentru prepararea unui insecticid natural pentru flori o sa ai nevoie de 50 g frunze proaspete sau uscate de menta si un litru de apa.

Exact ca si mai sus, apa se pune la fiert, iar atunci cand da in clocot se pun frunzele de menta. Lasa totul la infuzat timp de 20 de minute, dupa care strecoara acest ceai pe care tocmai l-ai preparat.

Pune insecticidul obtinut intr-un recipient cu pulverizator, iar apoi il poti pulveriza pe plantele afectate de daunatori. Solutia poate fi aplicata o data la cateva zile.

Afide pe trandafiri
Afide pe trandafiri

Coada calului este o alta planta medicinala ce poate tine la distanta daunatorii de pe florile curtea sau casa ta. Pe langa faptul ca poate tine la distanta daunatori precum adide sau acarieni, solutie este eficienta si pentru combaterea bolilor precum fainare sau putregaiul cenusiu.

Modul de preparare al unui insecticid natural pentru flori ce are la baza coada calului difera fata de cele de mai sus, deoarece va fi nevoie sa pui 100 g de planta uscata sau verde la macerat intr-un litru de apa, timp de 24 de ore.

A doua zi, strecoara solutia si pune-o intr-un recipient cu pulverizator. Insecticidul poate fi aplicat pe plantele afectate de daunatori sau boli doar o data la 2 saptamani.

Musculita alba de sera
Musculita alba de sera

Ceaiul de pelin este un alt insecticid natural pentru flori ce poate fi folosit cu succes pentru a tine la distanta daunatori precum afidele sau musculita alba de sera.

Pentru preparare o sa ai nevoie de 100 g frunze de pelin proaspete sau uscate, dar si de 100 g de fulgi uscati de ardei iute. Toate ingredientele se pun in 1.5 litri de apa, iar apoi totul se pune pe foc pana da in clocot.

Dupa ce a dat in clocot solutia, opreste focul si pune un capac pentru a o lasa la infuzat. Odata ce s-a racit, solutia se strecoara si se poate pulveriza pe planta o data pe saptamana.

Citeste si: Cum sa prepari ingrasamant natural cu drodjie pentru muscate

Ultimul insecticid natural pentru flori despre care vom vorbi astazi este preparat din usturoi. Acesta poate tine la distanta  daunatori precum afidele sau musculita alba de sera si datorita mirosului insectele nu isi vor mai depune ouale pe frunzele plantelor.

Pentru a il prepara o sa ai nevoie de 200 ml de apa si 2 sapatani de usturoi. Usturoiul se piseaza, iar peste acesta se va pune apa clocotita. Acopera apoi recipientul si lasa totul la macerat peste noapte.

A doua zi, solutia se va strecura si se va pune intr-un recipient cu pulverizator pentru a putea fi aplicata pe flori. Pentru a face insecticidul mai eficient mai poti adauga fulgi uscati de ardei iute. Solutia se va aplica o data pe saptamana.