Cand se planteaza trandafirii si cum sa faci asta. Reguli de baza!
Cand se planteaza trandafirii si cum sa faci asta. Reguli de baza!

Cand se planteaza trandafirii si cum sa faci asta. Reguli de baza!


Cand se planteaza trandafirii. Afla cum sa faci asta in mod corect pentru ca trandafirii sa se prinda si care sunt regulile de baza. Iata ce trebuie sa stii pentru a putea obtine rezultatele pe care le doresti.

Cand se planteaza trandafirii si cum sa faci asta. Reguli de baza! – Cuprins:

Cand se planteaza trandafirii si care este cea mai buna perioada

Cand se planteaza trandafirii
Cand se planteaza trandafirii

Daca si tu vrei sa stii cand se planteaza trandafirii, atunci trebuie sa stii ca cea mai buna perioada este toamna, in luna noiembrie.

Totusi, daca nu ai apucat sa faci asta inainte de sezonul rece, afla ca trandafirii se mai pot planta si la inceputul primaverii, mai exact in luna martie sau la inceputul lunii aprilie.

Este recomandat sa plantezi trandafirii toamna deoarece radacinile vor beneficia de mai multa umiditate pentru a se dezvolta in mod corect. Mai mult, plantele vor avea o putere de crestere mai mare atunci cand vine sezonul cald, asa ca vor avea si flori mai bogate.

De asemenea, trandafirii plantati in luna noiembrie nu au nevoie nici de ingrasaminte, deoarece nu va fi necesar sa stimulezi procesul de crestere al radacinilor. Plantele se pregatesc de repaus vegetativ, asa ca nu este nevoie de fertilizare.

Totusi, daca dupa ce ai plantat trandafirii nu a plouat in primele doua saptamani, va fi necesar sa uzi fiecare trandafir plantat cu 10 litri de apa. Fa asta o data la 2-3 zile, pana ce pamantul a absorbit destula apa.

Cum sa faci plantarea in mod corect

Plantarea trandafirilor
Plantarea trandafirilor

Acum ca stii cand se planteaza trandafirii, ar fi bine sa afli cate ceva si despre plantare. Este recomandat ca atunci cand plantezi trandafirii sa faci si fasonarea radacinilor, adica sa le tai pe cele care sunt prea lungi sau rupte, dar si pe cele necrozate (moarte) ori pe cele foarte groase.

Dupa ce ai fasonat radacinile, ar fi bine sa faci si mocirlirea acestora. Pentru asta, o sa ai nevoie de cantitati egale de apa si pamant, peste care mai adaugi un ingrasamant natural, balegar sau compost.

Amesteca foarte bine pana ce obtii consistenta unei “smantani”, dupa care cufunda radacinile in aceast amestec. Mocirlirea are rolul de a mentine umiditatea la nivelul radacinilor, dar si de a elimina eventualele goluri de aer.

In cazul in care plantezi mai multi trandafiri in gradina ta, ai grija ca distanta dintre acestia sa fie de minimum 50 cm. Este absolut necesar sa faci asta pentru ca tufele vor creste si nu vor avea destul spatiu pentru a se dezvolta.

Citeste si: Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si ce produse sa folosesti

Trandafirii cataratori au nevoie de o distanta de un metru intre tufe. Tufele de trandafiri cataratori se pot dezvolta si pana la 3 metri.

La final, iti mai spunem si cate ceva despre sanatatea butasilor de trandafiri pe care ii cumperi. Asigura-te ca acestia au o culoare verde intensa si ca nu au ramuri rupte.

Este indicat sa ii cumperi din magazinele de specialitate, pentru ca acestia vin cu radacinile ambalate in rumegus. Daca nu stiai, rumegusul are rolul de a mentine umiditatea la nivelul radacinilor.

Inainte de a planta trandafirii, ar fi bine sa ii pui in apa pentru 1-2 ore. Radacinile vor absorbi destula apa pentru a se putea dezvolta in mod corect.