Cum sa faci quesadilla cu carne tocata. Afla care este reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales care sunt pasii pe care sa ii urmezi atunci cand prepari acest fel de mancare mexican. Ce lipii poti folosi, iata ce trebuie sa stii!
- 500 g carne tocata de vita
- 1 ceapa
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 linguri ulei de masline sau de avocado
- 400 g branza Cheddar cascaval
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingura busuioc uscat
- 6 foi de tortilla
Quesadilla cu carne tocata. Cum sa o prepari la tine acasa
Daca si tu vrei sa prepari quesadilla cu carne tocata, iti recomandam sa nu cumperi o carne prea grasa. Ideal este sa gasesti o carne tocata de vita cu 10% sau 20% grasime. In caz contrar, preparatul tau o sa aiba prea multa grasime.
Totodata, daca vrei ca preparatul tau sa aiba mai multe ingrediente, mai poti adauga boabe de fasole neagra, boabe de porumb, fulgi de ardei iute, dar si coriandru proaspat.
Mai mult decat atat, ar fi bine sa alegi Cheddar atunci cand vrei sa pregatesti acest preparat mexican. Totusi, daca nu ai asa ceva si nu ai gasit, atunci poti folosi fara probleme cascaval.
Primul lucru cu care vei incepe sa faci quesadilla va fi sa prajesti carnea tocata de vita. Pentru asta, o sa ai nevoie de o tigaie pe care o pui la foc mediu, iar apoi sa adaugi uleiul de masline sau de avocado.
Cand uleiul s-a incins, adauga carnea tocata de vita si amesteca bine pana ce incepe sa se rumeneasca. Apoi, adauga ceapa tocata, dar si celelalte condimente. Amesteca din nou foarte bine, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Atunci cand ceapa a devenit translucida, este momentul sa adaugi si pasta de tomate. Amesteca foarte bine, pana ce compozitia devine omogena, iar apoi ia tigaia de pe foc.
Citeste si: Cum sa faci cei mai buni burgeri la gratar. Trebuie sa pui neaparat aceste 13 ingrediente
Urmatorul pas va fi sa asamblezi quesadilla cu carne tocata. Pentru asta, o sa ai nevoie de o tigaie curata pe care sa o pui la foc mediu, iar atunci cand s-a incalzit sa pui o foaie de tortilla.
Apoi, pe jumatate din aceasta presara branza Cheddar sau cascaval ras, iar peste adauga carne de vita trasa la tigaie. Dupa asta, mai pune un strat de branza Cheddar si inveleste totul cu cealalata parte acelei foi de tortilla.
Foaia de tortilla se va rumeni pe ambele parti pentru ca stratul de branza sa se topeasca. Pasul final va fi sa tai foaia de tortilla in doua si apoi sa le servesti.