Cum sa pregatesti cartofi acordeon. Afla care este cea mai buna reteta, dar si care sunt secretele pentru ca acestia sa iasa crocanti. Ce fel de condimente ar trebui sa folosesti si la ce temperatura se gatesc cartofii.
- 1 kg cartofi
- 3-4 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- 1 ramura de rozmarin proaspat sau uscat
- sare
- ierburi aromatice (optional)
Cum sa faci cartofi acordeon si ce fel de ingrediente sa folosesti
Daca si tu vrei sa prepari celebrii cartofi acordeon, atunci o sa iti explicam pas cu pas ce trebuie sa faci, dar si cum sa tai legumele subtiri. Iata ce trebuie sa faci!
Primul pas va fi sa cureti cartofii de coaja, iar apoi sa ii speli foarte bine cu apa rece. Apoi, va trebui sa tai felii subtiri, insa acestea trebuie sa fie de aproximativ 2/3 din grosimea cartofului, pentru a nu le taia de tot.
Un mic secret este sa folosesti bete de frigarui, fie ca sunt din lemn sau de metal. Apoi, infige unul intr-un cartof si pe urma incepi sa tai felii subtiri pana ce lama cutitului ajunge la batul de frigarui. In acest fel te asiguri ca nu o sa tai din greseala tot cartoful.
Desigur, pentru a taia feliile cat mai subtiri o sa ai nevoie de un cutit foarte bine ascutit. Doar asa poti sa obtii cele mai bune rezultate atunci cand vrei sa pregatesti acest fel de mancare.
Citeste si: Cartofi copti si striviti la cuptor. Cum sa ii faci si care este secretul sa iasa crocanti
Dupa ce ai taiat cartofii, acestia se vor pune intr-un vas termorezistent, iar apoi se vor unge cu uleiul de masline. Acesta este secretul pentru a ii putea rumeni foarte bine la cuptor.
Urmatorul pas va fi sa condimentezi acesti cartofi acordeon, asa ca presara pe deasupra sare, dupa care poti adauga ierburi aromatice daca doresti. De asemenea, cateii de usturoi se vor strivi si se vor pune in tava, iar apoi vei adauga si rozmarin uscat sau 1-2 ramuri de rozmarin proaspat.
Daca iti place sa mananci mai iute, poti presara pe deasupra cartofilor si putini fulgi de ardei iute sau piper. In cazul in care vrei sa faci un preparat mai special, poti pune intre feliile cartofilor bucati de cascaval si bacon.
Pasul final va fi sa bagi cartofii la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, timp de o ora sau pana ce acestia se vor rumeni.
Pentru a te asigura ca acestia s-au gatit in totalitate ii poti strapunge cu un cutit, iar daca a intrat usor inseamna ca ii poti servi imediat. Iti dorim pofta buna!