Cum sa prepari rulouri cu scortisoara. Afla care este reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi atunci cand pregatesti acest desert. Iti vom explica pas cu pas ce trebuie sa faci!
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 2 oua
- 150 g unt
- 50 g unt topit
- 150 g zahar brun
- 50 g zahar alb
- 20 g zahar vanilat
- 10 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
- 1 lingura scortisoara
- 1 praf de sare
Rulouri cu scortisoara. Cum sa le faci si ce reteta sa folosesti
Daca esti in cautarea unui desert delicios si usor de facut, atunci aceste rulouri cu scortisoara reprezinta reteta ideala. Desertul este destul de popular in America si oarecum seamana cu cozonacul de la noi, insa este mult mai simplu.
Desigur, reteta originala include si o glazura, insa chiar daca nu o sa o folosesti nu o sa ii simti lipsa absolut deloc. Prea mult zahar nu este foarte sanatos, asa ca mai bine sari peste aceasta.
Totodata, in acest desert mai poti adauga bucatele de ciocolata, stafide, nuca sau migdale. Asadar, o poti imbunatati dupa propriul plac, daca iti place sa experimentezi.
Primul pas cu care va trebui sa incepi aceasta reteta va fi sa pui faina intr-un castron incapator, dupa care vei adauga cele doua oua, zaharul alb, drojdia uscata sau proaspata, dar si un praf de sare.
Adauga si cele 50 de grame de unt topit, iar apoi incepi sa amesteci. Treptat, adauga si laptele caldut, iar apoi framanta foarte bine pana la omogenizare.
Aluatul de rulouri cu scortisoara va avea nevoie de aproximativ 15 minute de framantare, pana ce va deveni elastic si nu va mai fi absolut deloc lipicios. Dupa aceea, pune aluatul intr-un castron, acopera-l cu o folie alimentara si lasa-l la dospit pana ce isi va dubla volumul, pentru aproximativ o ora.
Intre timp, va trebui sa te ocupi de restul ingredientelor. Zaharul brun se va amesteca impreuna cu untul la temperatura camerei si scortisoara. amesteca foarte bine pana la omogenizare, iar apoi lasa totul deoparte.
Citeste si: Reteta gogosi americane. Cum sa le prepari ca la carte
Dupa ce aluatul a crescut, va trebui sa il intinzi folosind un sucitor. Apoi, pune amestecul de unt, zahar brun, zahar vanilat si scortisoara pe toata suprafata aluatului si la final ruleaza-l. In cazul in care vrei sa renunti la aroma de vanilie, nu este absolut nicio problema si poti sa nu folosesti zaharul vanilat.
Ultimul pas va fi sa tai aluatul astfel incat sa obtii 10-12 bucati de rulouri. Apoi, pregateste o tava pe care o tapetezi cu hartie de copt, pune rulourile si lasa-le sa mai creasca timp de 30 de minute.
Pentru a coace aceste rulouri cu scortisoara, cuptorul va trebui preincalzit la temperatura de 180 grade Celsius. Timpul de coacere va fi de aproximativ 30 de minute sau pana ce acestea incep sa se rumeneasca.