Seminte de magnolie. Cum sa inmultesti magnolia si ce pasi sa urmezi
Seminte de magnolie. Cum sa inmultesti magnolia si ce pasi sa urmezi

Seminte de magnolie. Cum sa inmultesti magnolia si ce pasi sa urmezi


Seminte de magnolie. Afla cum sa inmultiesti magnolia, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine cele mai bune rezultate. Cum trebuie sa plantezi semintele si ce trebuie sa faci!

Seminte de magnolie. Cum sa inmultesti magnolia si ce pasi trebuie sa urmezi – Cuprins:

Seminte de magnolie. Cum sa le plantezi in mod corect

Seminte de magnolie
Seminte de magnolie

In cazul in care nu ai vazut pana acum, aceste seminte de magnolie apar dupa ce florile s-au uscat. Se vor forma un fel de conuri, iar atunci cand se vor deschide vei observa si semintele de culoare rosie.

Ei bine, folosind acele seminte poti da nastere unui nou arbore, insa trebuie sa stii exact ce trebuie sa faci cu acestea, pentru cele mai bune rezultate.

Inmultirea magnoliei (Magnolia L.) nu este o operatiunea foarte usoara, dar daca ai rabdare poti obtine un nou arbore. Si inca ceva, pentru a putea fi utilizate, semintele trebuie sa nu fie uscate Asadar, o sa ai nevoie de seminte de magnolie proaspete!

Semintele trebuie culese doar atunci cand au o culoare rosie aprinsa, pentru ca atunci sunt bine coapte. Primul pas pe care trebuie sa il faci va fi sa le desfaci si sa scoti adevaratele seminte din invelisul rosu, iar apoi sa le lasi in apa calduta timp de 12 ore.

A doua zi, va fi nevoie sa indepartezi urmatorul strat care acopera semintele, iar apoi sa le pui intr-un recipient cu pamant amestecat cu nisip. Substratul trebuie sa fie umed, asa ca ai grija cata apa pui!

Dupa aceea, recipientul se pune in frigider si se lasa acolo timp de 3 luni. Ai citit bine, semintele trebuie sa stea in acel recipient la temperatura scazuta si constanta, timp de aproximativ 90 de zile inainte sa poate fi mutate intr-un ghiveci.

Dupa ce au trecut cele 3 luni, acele seminte de mangolie se pot planta intr-un ghiveci. Adancimea la care se planteaza va fi de 0.5 cm, iar pamantul va trebui mentinut umed pana ce semintele vor incolti.

Plantarea magnoliei
Plantarea magnoliei

Ideal ar fi sa folosesti si un strat de mulci pentru a te asigura ca umiditatea este mentinuta in pamantul din ghiveci. Asadar, mare atentie si la acest aspect.

Odata ce au incoltit, acele seminte de magnolie vor da nastere unor plantute. Acestea se vor feri de lumina directa a soarelui in primul an, asa ca asigura-te ca o sa asezi ghiveciul intr-un loc unde magnolia o sa fie protejata.

Dupa ce magnolia a crescut, aceasta va putea fi plantata in gradina si poti face acest lucru primavara sau toamna. Ai grija insa la locul pe care il alegi, vei avea nevoie de o suprafata cu soare, insa care este protejata de vanturile puternice.

Citeste si: Taierea magnoliei. Cum sa faci asta si in ce perioada

Mai mult, magnolia are nevoie de pamant fertil, insa bine drenat. Daca apa stagneaza, radacinile magnoliei vor putrezi si aceasta se va usca. Asadar, va trebui sa reincepi toata operatiunea, de la acele seminte rosii de mangolie.

Bineinteles, asigura-te ca radacinile magnoliei se pot dezvolta in voie. Arborele are nevoie o zona extinsa pentru ca radacinile sa se dezvolte nestingherit. Nu de alta, dar vrei sa obtii cele mai bune rezultate din acele seminte de magnolie.

In groapa in care urmeaza sa plantezi magnolia pune un strat de pietris pentru a te asigura ca drenajul se va face in mod corect. Dupa aceea, pune 50% pamant din gradina, iar apoi turba sau pamant de padure al carui pH este usor acid.

Odata ce ai plantat magnolia, taseaza bine pamantul pentru a evita golurile de aer de la nivelul radacinilor, iar apoi uda foarte bine.