Chiftele de dovlecei cu cartofi. Cum sa le pregatesti la tine acasa, care este lista cu ingrediente, dar si ce pasi sa urmezi pentru a fi absolut delicioase. Ce trebuie sa stii cand le prepari.
- 2 dovlecei
- 2 oua
- 4 cartofi
- 200 g branza telemea
- 1 ceapa
- 1 legatura marar verde
- pesmet
- sare
- piper
- 500 ml ulei pentru prajit
Reteta chiftele de dovlecei cu cartofi. Cum sa le prepari
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa speli bine cartofii, iar apoi sa ii pui la fiert, cu tot cu coaja. Acestia vor fi gata cand poti sa intepi un cartof folosind un cutit sau o furculita si acestea intra usor.
Cartofii se scot imediat si se pun in apa rece, eventual cu cateva cuburi de gheata. Este util acest truc pentru a ii decoji foarte usor dupa ce i-ai fiert.
Dupa aceea, cartofii se lasa la racit si apoi se dau prin razatoare. Peste cartofii rasi se pun sarea, ouale si mararul tocat. Amesteca totul foarte bine, pana ce compozitia se omogenizeaza.
Urmatorul pas este sa speli dovleceii si pe urma sa ii dai prin razatoare. Pune-le un pic de sare, iar apoi lasa-i pentru 5-10 minute intr-o strecuratoare pentru a putea elimina apa. Compozitia de chiftele trebuie sa se lege foarte bine si de aceea trebuie sa eliminam cata apa putem din dovleceii rasi.
Totusi, mai este nevoie sa strangi un pic in pumni dovleceii rasi pentru a elimina cat de multa apa poti. Urmatorul pas este sa ii pui in compozitia pe care ai facut-o mai devreme, iar apoi sa amesteci inca o data pana ce totul s-a omogenizat.
Compozitia de chiftele cu cartofi si dovlecei este gata, asa ca acum o sa ai nevoie de pesmet, pentru a le modela. Poti utiliza si o lingura, ca si marime.
Citeste si: Cum sa faci chiftele turcesti (kofta). Reteta si modul de preparare
Chiftelele modelate se vor da prin pesmet, iar apoi se vor pune la prajit. Intre timp, incalzeste uleiul pentru ca este nevoie sa fie incins, acesta este secretul unei cruste crocante si aurii.
Chiftelele se vor praji in jur de 2-3 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-au prajit, pune-le pe niste prosoape de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.
Lasa-le sa stea acolo timp de cateva minute, pana ce uleiul se absoarbe si se mai racesc un pic, iar apoi reteta de chiftele este gata. Le poti asezona cu un sos tzatziki.