Sos pentru cartofi prajiti. Afla cum sa prepari cel mai bun sos pentru cartofii prajiti pregatiti in casa, dar si care sunt ingredientele de care ai nevoie. Urmeaza reteta pas cu pas pentru un gust delicios.
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri parmezan ras
- 1 lingura zeama de lamaie
- patrunjel verde tocat
- sare
Sos pentru cartofi prajiti. Cum sa il prepari si care este reteta
Dupa ce vei prepara acest sos pentru cartofi prajiti cu siguranta nu te vei abtine sa il faci in fiecare saptamana. Reteta este extrem de simpla, insa preparatul va deveni mult mai bun asa ca nu vei mai putea servi cartofii simpli niciodata.
Sosul se face foarte usor, asa ca iti recomandam sa il prepari dupa ce ai pus cartofii la prajit. Bucatarii spun ca secretul este sa pui sosul imediat dupa ce ai scos cartofii din uleiul incins, pentru ca aromele sosului intra mai bine in cartofi cand acestia sunt fierbinti.
Primul pas este sa cureti cateii de usturoi si pe urma sa ii tai marunt. Pune usturoiul tocat intr-un castron, adauga sare dupa gust si apoi amesteca adaugand uleiul putin cate putin.
Dupa ce ai adaugat tot uleiul, este momentul sa adaugi si zeama de lamaie, iar apoi sa amesteci in continuare pana ce amestecul devine omogen.
Adauga si cele 3 linguri de parmezan ras si continua sa amesteci. La final, pune si patrunjelul verde tocat. Iti recomandam sa folosesti o jumatate de legatura, insa daca poti pune mai putin sau mai mult daca preferi.
Dupa ce cartofii s-au prajit, pune-i pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Acum, este momentul sa adaugi acest sos pentru cartofi prajiti, care va schimba gustul preparatului in totalitate.
Citeste si: Cum sa faci cartofi prajiti la fel ca la McDonald’s sau KFC
Practic, parmezanul se topeste atunci cand intra in contact cu cartofii fierbinti si acestia vor deveni irezistibili. Iti recomandam sa lasi acest dressing timp de 1-2 minute pe cartofi pana ce parmezanul devine cremos, iar apoi sa servesti cartofii prajiti cat timp sunt inca fierbinti.
Daca lasi cartofii sa se raceasca, parmezanul se va intari si nu va fi chiar cel mai bun preparat pe care sa il servesti. Tocmai de aceea, expertii bucatari ne recomanda sa folosim acest sos doar pentru cartofii prajiti care sunt inca fierbinti.
Totodata, poti folosi sosul pentru cartofi wedges sau pentru cartofi zdrobiti si copti la cuptor. Acum ca reteta este gata, iti dorim pofta buna!